Tehnologie

Schimbarea de la WhatsApp pe care o aștepți de ani de zile se întâmplă. Ce este nou, cum te ajută

WhatsApp, de la Meta, le permite, în sfârșit, utilizatorilor să partajeze fotografii HD, iar suportul pentru videoclipuri HD va fi lansat și el în curând.

Recent, CEO-ul Meta Mark Zuckerberg a anunțat lansarea unei noi funcții WhatsApp care le va permite utilizatorilor să trimită fotografii de calitate superioară prin intermediul aplicației de mesagerie.

„Partajarea fotografiilor pe WhatsApp tocmai a primit un upgrade, acum poți trimite în HD”, a anunțat Zuckerberg într-o postare pe Facebook.

Potrivit The Verge, funcția va fi lansată în întreaga lume în următoarele câteva săptămâni.

WhatsApp mizează pe rezoluție mai bună

Utilizatorii WhatsApp vor putea păstra rezoluția HD a fotografiilor pe care le distribuie prietenilor și familiei pe Android, iOS sau web. Destinatarii de pe orice platformă vor vedea o pictogramă mică care indică faptul că fotografia primită este HD.

Noua caracteristică nu funcționează încă cu videoclipuri, din păcate. Cu toate acestea, Meta spune că suportul pentru videoclipurile HD va fi, la rândul său, lansat cât de curând.

Pentru a accesa noua funcție, utilizatorii WhatsApp vor trebui mai întâi să actualizeze aplicația la cea mai recentă versiune.

După ce fac acest lucru, vor vedea un nou buton HD în partea de sus a ecranului de partajare a fotografiilor, lângă celelalte instrumente de editare a imaginii, cum ar fi „Rotire” și pictogramele pentru adăugarea de text și autocolante la fotografie.

Pentru a activa funcția HD, utilizatorii vor trebui să selecteze o fotografie așa cum ar proceda în mod normal.

Fotografia va fi partajată la rezoluție 3072 x 4080, spre deosebire de obișnuitul 1536 x 2040, folosit de WhatsApp.

Chiar dacă fotografia este încă comprimată, WhatsApp nu va reduce foarte mult rezoluția imaginilor partajate așa făcea anterior.

Cu toate acestea, în mod implicit, WhatsApp încă va mai trimite fotografii în „Calitate standard”, cu excepția cazului în care este selectată opțiunea „Calitate HD”, care schimbă total regulile jocului, din câte se poate observa.