Tehnologie

Schimbarea de la Instagram care îți amintește de TikTok. Ce este ”nou” la rețeaua de socializare

Instagram îți permite acum să adaugi muzică la carusele de fotografii. Practic, funcția te lasă să alegi muzică licențiată pentru a-ți crea slideshow-uri.

În plus, compania a anunțat că poți crea colaborari cu până la trei co-autori și publica în Reels solicitări de răspuns din partea publicului.

Ce se știe despre noua funcție de la Instagram

Funcția de coloană sonoră a caruselului pare cunoscută pentru că a apărut deja pe TikTok, anul trecut. „Fie că împărtășești o colecție de amintiri de vară cu prietenii sau momente din camera ta, acum poți adăuga muzică la caruselele tale de fotografii”, a scris Instagram într-o postare pe blog.

„Pe baza lansării noastre de muzică pentru fotografii de feed, oricine poate adăuga o melodie pentru a surprinde starea de spirit și pentru a-și aduce caruselul la viață”, s-a scris, de asemenea.

Mai mult, Instagram Collabs adaugă posibilitatea de a invita până la trei prieteni pentru a face parte din experiența ta. Platforma spune că publicul fiecăruia dintre ei va vedea conținutul.

Instagram a actualizat, de asemenea, modul în care funcționează stickerul Add Yours. „Cu stickerul Add Yours, un creator sau un artist își poate invita urmăritorii să se alăture la o solicitare sau o provocare distractivă pe care o creează pe Reels și apoi să aleagă manual articolele preferate pentru a sărbători creativitatea fanilor”, notează Instagram.

În esență, sună ca o modalitate de a folosi tendința socială umană de a intra în legătură cu celebrități, pentru a crea implicarea creatorilor și a platformei, în ansamblu.

În cele din urmă, Instagram a menționat că își lansează biblioteca muzicală „în mai multe țări în următoarele săptămâni”, deși nu a anunțat încă despre ce țări este vorba, mai exact.

Cu toate acestea, se știe că Instagram este în parteneriat cu Spotify în Mexic și Brazilia și va prezenta, astfel, 50 dintre cele mai populare melodii de pe Instagram Reels pe Reels Music Chart.