Tehnologie

Cele mai ciudate dispozitive smart: Cum îți fac viața mai ușoară

Ne aflăm în mijlocul evoluției casei inteligente în care tot ce ne înconjoară colectează date despre comportamentul nostru și ne ascultă comenzile – chiar și lucruri care aparent nu au nicio treabă să fie inteligente.

Televizoarele inteligente, ceasurile inteligente, difuzoarele inteligente și becurile inteligente sunt toate omniprezente și, în acest moment, sunt puțin depășite. Aceste gadget-uri obișnuite pentru casă inteligentă nu mai sunt elementele de conversație care au fost cândva. Toată lumea le are. Hub-urile pentru casă inteligentă, cum ar fi Google Home sau Amazon Echo, îți permit chiar să-ți conectezi dispozitivele între ele pentru a crea rutine care aprind luminile și îți transmit știrile în câteva momente după ce te trezești.

Dacă dorești să recapeți entuziasmul acelor zile timpurii ale casei inteligente, de a avea un nou gadget de care să te bucuri, va trebui să faci ceva ciudat cu el. Din fericire pentru tine, există niște gadgeturi inteligente cu adevărat ciudate pentru casă, care așteaptă să aducă în viitor fiecare element low-tech rămas din viața ta.

Covorul Ruggie cu ceas cu alarmă

După cum știm cu toții, un obiect în repaus tinde să rămână în repaus. Mulțumesc, Newton! Dacă utilizezi ceasul cu alarmă pe telefon, este prea ușor să apeși butonul de amânare sau să dezactivezi alarma complet și să rămâi în pat. Dacă dorești să-ți ocupi dimineața, ar putea fi necesar să încerci ceva diferit.

Există o mulțime de ceasuri cu alarmă inteligente care oferă modalități unice de a-ți începe ziua. De fapt, ai putea argumenta că telefonul sau hub-ul tău smart home este deja un ceas cu alarmă inteligent, dar covorul cu ceas cu alarmă Ruggie oferă ceva ce alte alarme nu au: fără buton de amânare.

Difuzoarele impresionante practic„ strigă” cu 90 până la 120 de decibeli de sunet și nu se vor opri decât dacă te ridici cu adevărat din pat. Pentru a opri alarma, trebuie să-ți balansezi picioarele de pe saltea și să stai pe covor. Punerea greutății pe covor începe o numărătoare inversă care durează între 3 și 30 de secunde. Dacă pleci de pe covor înainte alarma pornește din nou.

Totuși, nu este totul rău. Îți poți personaliza Ruggie-ul astfel încât, odată ce te ridici din pat, să ofere citate motivaționale, afirmații sau doar ceva amuzant pentru a-ți ușura starea de spirit.

Monitor inteligent Amazon pentru calitatea aerului

De atâta timp de când tehnologia inteligentă a fost un lucru, am folosit-o pentru a ne urmări sănătatea. Fitbit-urile și ceasurile inteligente ne urmăresc pașii, ne monitorizează ritmul cardiac, înregistrează consumul de apă și ne documentează exercițiile fizice, totul pentru a ne oferi date utile despre sănătatea și bunăstarea noastră. Apple Watch îți poate monitoriza chiar mediul pentru niveluri de sunet potențial periculoase și te poate avertiza atunci când te expuneți riscului de rănire.

Sunt toate informații utile, dar cum rămâne cu aerul pe care îl respirăm? În funcție de locația ta, calitatea slabă a aerului ar putea fi unul dintre cele mai mari riscuri pentru sănătate cu care te confrunți. Se pare că există un gadget inteligent pentru asta.

Monitorul inteligent al calității aerului de la Amazon realizează citiri continue ale aerului din casa ta și utilizează un LED color pentru a îți oferi o evaluare de siguranță dintr-o privire. Acesta caută monoxid de carbon, particule și compuși organici volatili și trimite notificări către telefon sau tabletă dacă aerul din casa ta devine periculos. De asemenea, stochează acele date și oferă citiri orare, săptămânale sau lunare despre tendințele calității aerului tău de-a lungul timpului.

În ceea ce privește calitatea aerului, singurul lucru pe care monitorul inteligent de calitate a aerului de la Amazon nu îl poate face este să acționeze ca un filtru de aer, dar cu siguranță îți poate spune dacă ai nevoie de unul.

Ghost SmartBed

Un somn de bună calitate este esențial pentru o sănătate bună, iar Ghost SmartBed te poate ajuta să îl obții.

Salteaua Split King se vinde în mod normal la doar douăsprezece mii de dolari.

În schimbul echivalentului unui avans pentru un apartament, primești o saltea destul de bună. Șapte straturi, construite în jurul camerelor de aer reglabile, permit saltelei să se conformeze automat nevoilor tale, având în același timp confortul spumei cu memorie. Fiecare parte are două mii de senzori biometrici care acordă atenție modului în care dormi și reglează presiunea după cum este necesar, folosind camere de aer alimentate electric care se deschid și se închid în funcție de poziția ta de somn.

Folosind aplicația însoțitoare GhostBed, îți poți seta fermitatea și sensibilitatea ideale pentru fiecare parte a patului. De asemenea, urmărește automat informații despre modul în care dormi, inclusiv perioadele de agitație, pozițiile de somn, somnul REM și respirațiile pe minut pentru a-ți oferi un scor personalizat de somn.

Periuță de dinți inteligentă Colgate hum

O periuță de dinți este puțin mai mult decât un pic de plastic sau lemn cu niște peri la capăt. Nu ai crede că ar avea nevoie de inteligență, dar se pare că ai greșit.

Periuța de dinți inteligentă Colgate hum utilizează o conexiune Bluetooth și o aplicație însoțitoare pentru a-ți oferi informații despre obiceiurile tale de periaj, astfel încât să-ți poți menține dinții cât mai sănătoși posibil între vizitele la dentist. Odată ce ai descărcat aplicația pentru iOS sau Android, periuța de dinți va urmări cât de des te perii și pentru cât timp, precum și dinții pe care nu îi perii suficient de bine. Dacă ai nevoie de ajutor sau de încurajare, aplicația oferă, de asemenea, ghiduri pentru periajul dinților și îți permite să câștigi puncte pentru achizițiile în aplicație. Asocierea lui Amazon Alexa va seta, de asemenea, mementouri pentru când trebuie să înlocuiți capul periuței de dinți.

Dacă Colgate nu este marca ta, alte perii care merită luate în considerare sunt lista de periuțe inteligente de la Oral-B.

Kisha umbrelă inteligentă

O umbrelă este unul dintre acele lucruri de care aproape niciodată nu ai nevoie – cu condiția să nu locuiești într-o zonă deosebit de vântoasă – dar când o faci, ești bucuros că o ai. Pentru că sunt rar folosite, au tendința de a fi uitate. Nu primesc aceeași poziționare sfințită în lista de verificare „telefon, chei, portofel”. Deci, odată ce îl scoți, există o șansă că vei uita să o aduci acasă, mai ales dacă vremea devine brusc însorită.

Umbrela inteligentă Kisha este un produs specific pentru o problemă specifică. Știe exact ce este și nimic mai mult. Prezentat drept „ultima umbrelă de care vei avea nevoie vreodată”, Kisha se sincronizează cu o aplicație de pe telefon sau tabletă, astfel încât, atunci când inevitabil o uiți undeva, veți ști exact unde să o găsești.

Un far din interiorul umbrelei comunică cu telefonul tău și trimite o notificare dacă călătoriți la mai mult de 10 până la 20 de metri de acesta, astfel încât să știi că ai lăsat-o în urmă înainte de a ajunge prea departe. Setarea unei locații sigure la domiciliu sau la birou previne alertele atunci când umbrela este acolo unde ar trebui să fie.

Pe lângă serviciile de localizare, aplicația care însoțește Kisha oferă prognoze meteo avansate și notificări push pentru a te anunța dacă vei avea nevoie de umbrelă într-o anumită zi.