Tehnologie

Schimbarea de la Google Photos care îți face viața mai ușoară: ce va fi nou

Google experimentează modalități de a face funcția de căutare în Google Photos mult mai puternică.

9to5Google raportează că unor utilizatori care au deschis Google Photos pe web în ultimele zile li s-a solicitat ceva absolut nou.

Funcțiile de căutare existente în Google Photos le permit utilizatorilor să caute după etichete, inclusiv etichete generate de utilizator și informații de etichetare automată a locației.

Cu toate acestea, noul instrument de căutare experimental de la Google le permite utilizatorilor să facă interogări de căutare mai specifice.

Cum te va ajuta noua funcție de la Google Photos

După cum explică 9to5Google, în loc să caute „apusuri de soare”, utilizatorii își pot califica căutarea tastând „apusuri de soare colorate”. Google Photos va afișa apoi utilizatorilor imagini de apus de soare cu multe culori.

Posibilitatea de a adăuga text descriptiv ar trebui să faciliteze, în special celor cu biblioteci vaste, să găsească rapid anumite imagini sau fotografii cu persoane sau locuri. Sau, poate, chiar și o fotografie a unei persoane într-o anumită locație.

Dacă utilizatorii au fețe etichetate în biblioteca lor Google Photos, aceștia pot combina etichetele cu datele despre locație pentru a găsi anumite amintiri. Deși acest exemplu se bazează pe tehnologia existentă în Google Photos, noua posibilitate de a căuta folosind limbajul natural promite îmbunătățiri semnificative.

Momentan, îmbunătățirile de căutare experimentale sunt disponibile numai pe desktop.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat pentru 9to5Google că gigantul „experimentează mereu noi moduri de a ajuta oamenii să-și găsească și să retrăiască amintirile prin fotografiile și videoclipurile lor.

Noul experiment pare să ducă la ceva bun, deși nu este clar când va fi lansat pentru toți utilizatorii Google Photos, pe mai multe platforme.

De asemenea, nu este neaparat evident ce tehnologie alimentează funcția de căutare îmbunătățită, deși Google include, de asemenea, interogări în limbaj natural în Google Assistant, aplicația software cu asistentă AI a gigantului tehnologic.