Tehnologie

Windows Photos se schimbă la față: cum te ajută îmbunătățirea

Microsoft testează noi funcții în aplicația Fotografii pentru Windows 11. Testerii beta pot accesa acum un instrument Spot Fix pentru a elimina petele de praf din fotografii și o nouă funcție de prezentare pe diapozitive.

Microsoft a lucrat pentru a îmbunătăți experiența generală a utilizatorului în jurul bibliotecilor de fotografii din Windows în ultimele luni. În aprilie, gigantul a lansat o previzualizare pentru dezvoltatori care face mai rapidă și mai ușoară vizualizarea bibliotecilor de imagini Microsoft Photos, direct în Windows File Explorer.

Ce nou la Photos, pe Windows 11

O versiune beta a Windows 11, de luna trecută, a adăugat integrarea „Galerie” de fotografii cu Windows File Explorer.
După cum raportează The Verge, noua aplicație este deja lansată pentru Windows Insiders pe canalele Canary și Dev.

O altă solicitare de funcții de top pe care Microsoft a adăugat-o la versiunea de dezvoltare a aplicației este bara de defilare a cronologiei la toate fotografiile, OneDrive și galeria de fotografii iCloud.

Utilizatorii pot localiza anumite fotografii folosind această bară de derulare, care din punct de vedere tehnic revine la Fotografii, după ce a fost eliminată.

Pentru fotografii care folosesc iCloud Photos cu Windows Photos, aplicația Windows tratează acum corect fotografiile iCloud „ascunse”, de vreme ce acestea obișnuiau să apară în galerie, chiar dacă erau menite să fie ascunse.

Utilizatorii pot acum copia și lipi imagini din Photos în Outlook și Teams, iar fotografiile vor fi plasate în linie, mai degrabă decât ca atașamente. În cazul din urmă, selectarea multiplă a fotografiilor este acum posibilă în timp ce ții apăsată tasta „Shift” din galerie.

Din momentul în care Microsoft și-a reproiectat aplicația foto în septembrie anul trecut, a lucrat continuu pentru a îmbunătăți funcțiile și performanța. Caracteristicile cheie, inclusiv noul design al galeriei aplicației, au suferit numeroase modificări de la lansare, iar aplicația a primit o integrare îmbunătățită cu unele dintre celelalte aplicații Microsoft Windows 11, cum ar fi Fire Explorer, Outlook și Teams.