Tehnologie

Schimbarea de la Facebook care te apropie de Instagram: ce se întâmplă cu secțiunea de video și Reels

Facebook își reînnoiește secțiunea video în aplicație pentru a oferi conținutului o schimbare în stil Instagram.

Modificările vor aduce instrumentele de editare ale Reels pentru toate videoclipurile de pe Facebook, precum și o nouă secțiune „Explorare” pentru a evidenția clipurile în tendințe și alte recomandări.

Rubrica cunoscută anterior ca „Facebook Watch” se va numi acum pur și simplu „Video”. Secțiunea, care va găzdui clipuri scurte ca Reels, precum și videoclipuri live și conținut mai lung, va continua să existe în partea de sus a aplicației Facebook.

Noul branding vine pe măsură ce strategia video a Facebook s-a schimbat dramatic de la debutul secțiunii „Search”, în 2017.

La acea vreme, compania promova mai intens emisiunile TV și alte conținuturi de lungă durată create pentru Facebook.

Acum, multe dintre ambițiile video ale Meta se concentrează în jurul concurentului său direct, TikTok.

Zuckerberg vrea să transforme Facebook într-un motor de căutare

Mark Zuckerberg a spus, în ultimul an, că scopul său este să transforme Facebook într-un „motor de căutare” care scoate la suprafață mai mult conținut în afara graficelor sociale ale utilizatorilor.

Unele dintre aceste teme sunt evidente în noua rubrică video a Facebook, care are o nouă secțiune „Explorare” similară cu secțiunea Explorare de pe Instagram. Acolo, utilizatorii vor găsi grupuri de videoclipuri în tendințe și alte recomandări grupate după hashtag.

Meta ia, de asemenea, măsuri pentru a integra Reels pe Facebook mai abitir decât a făcut-o pe Instagram.

De altfel, Facebook încurajează utilizatorii să publice postări încrucișate Reels de pe Instagram pe Facebook de ceva timp, în speranța unui win-win-win.

Acum, compania aduce în același loc, de asemenea, comentariile între cele două aplicații, astfel încât utilizatorii să nu mai fie nevoiți să treacă la aplicația Instagram pentru a comenta un Reel care a apărut pe Instagram.

Așadar, dacă folosești ambele aplicații, s-ar putea că aceasta să fie o veste bună pentru tine.