Tehnologie

Schimbarea de la WhatsApp care îți dă mai mult control asupra aplicației. Ce e nou, cum te ajută

Companiile de tehnologie ca WhatsApp introduc adesea diverse patch-uri și upgrade-uri în ceea ce privește aplicațiile și software-ul lor, însă acest lucru îi poate deranja unii utilizatori care sunt lăsați fără opțiuni dacă nu dau upgrade cât mai repede.

Ce e e nou la WhatsApp

Cu toate acestea, WhatsApp își propune să schimbe acest lucru, deoarece platforma deținută de Meta lansează o nouă funcție care le va permite utilizatorilor să gestioneze actualizările WhatsApp din setările aplicației.

Vezi și: Noutate WhatsApp pentru milioane de utilizatori. Ce vor putea face de acum înainte în aplicație posesorii de telefoane iPhone

Această funcție, disponibilă prin ultimul update WhatsApp beta pentru Android 2.24.2.13 pe Google Play Store, este în prezent accesibilă unor testeri beta și le permite utilizatorilor să aleagă dacă WhatsApp se actualizează automat peste WiFi atunci când devine disponibilă o nouă versiune sau să primească alerte atunci când noua versiune este pregătită pentru descărcare.

Vezi și: Schimbări importante la WhatsApp în 2024. Ce vor putea face utilizatorii platformei

Cine beneficiază de această opțiune, de fapt

Conform WABetaInfo, această opțiune este disponibilă doar pe dispozitivele care au Meta App Manager preinstalat, ceea ce înseamnă că utilizatorii diverselor sisteme de operare sau dispozitive care nu au, în prezent, aplicația Meta App Manager preinstalată s-ar putea să nu poată accesa această caracteristică specifică de gestionare a actualizărilor prin intermediul setărilor aplicației.

Vezi și: Funcția nouă de la WhatsApp: Ce trebuie să știi dacă folosești platforma de mesagerie, se schimbă ceva important

Între timp, pentru dispozitivele care nu au venit cu Meta App Manager preinstalat, instalarea manuală a programului nu va permite accesul la această caracteristică specifică de gestionare a actualizărilor.

Trebuie amintit faptul că utilizatorii deja pot alege să actualizeze automat aplicația atunci când sunt lansate noi versiuni prin intermediul Google Play Store.

Vezi și: Anunțul WhatsApp pentru toți utilizatorii. Se întâmplă din luna octombrie, telefoanele care vor fi ”lovite”