Tehnologie

S-a schimbat Waze, acum toți șoferii români îl vor folosi: nu se va mai uita nimeni pe Google Maps

Gigantul Waze, care a atras deja numeroși șoferi români ce-l folosesc zilnic, trece la nivelul următor cu o îmbunătățire semnificativă ce va spulbera concurența digitală pe acest segment.

Este vorba despre faptul că acum șoferii vor avea posibilitatea de a fi direcționați, prin Waze, către stațiile de încărcare care acceptă vehicule electrice.

Noua funcție se lansează deodată în toată lumea, pentru absolut toți șoferii, inclusiv pentru români

Dacă ești nerăbdător să folosești noua opțiune, trebuie să știi că funcția va fi lansată la nivel global în următoarele câteva săptămâni.

Măsura este una firească, dată fiind evoluția pieței globale de vehicule electrice. Vânzările de vehicule electrice cresc exponențial la nivel mondial. Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, doar 120.000 de vehicule electrice s-au vândut la nivel global în 2012.

Impresionant este că, în decurs de un deceniu, același număr de mașini electrice au fost vândute pe săptămână. Se pare că viitorul aparține, fără echivoc, mobilității electrice, iar giganții tech fac tot posibilul să se actualizeze tendințelor din viața reală, să se mențină competitivi și utili utilizatorilor, aducând actualizări menite să-și regăsească aplicabilitatea practică.

De asemenea, șoferii ce conduc deja vehicule electrice știu ce provocare reprezintă încărcarea acestora. Tehnologia disponibilă la ora actuală pe mașinile electrice încă nu ne permite să ne bucurăm de o autonomie foarte mare, iar a pleca sute de kilometri cu mașina, în afara marilor orașe, poate fi o veritabilă aventură, mai ales în țări precum România, unde infrastructura rutieră de încărcare a acestor tipuri de mașini este destul de deficitară. Pentru șoferii români cu precădere noua funcție de la Waze se va dovedi nu doar utilă, ci poate de-a dreptul salvatoare în multe momente.

„Având în vedere estimările privind creșterea parcului de mașini electrice pe termen mediu și lung, masterplanul Uniunii Europene privind infrastructură de încărcare arată un necesar de 6,8 milioane stații publice de încărcare în 2030, față de peste 300.000 în prezent. România deține, în prezent, puțin peste 1.500 de puncte publice de încărcare și 17.000 de mașini electrice înmatriculate.

Așadar, deficitul de infrastructură semnificativ și popularitatea tot mai mare a serviciilor de mobilitate deschid o multitudine de oportunități de afaceri pentru companiile din domeniu”, a declarat Daniel Anghel, Partener și Lider pentru industria Auto, PwC România.