Tehnologie

Acum îți poți „îmbunătăți” profilul LinkedIn cu „sugestii” scrise prin inteligență artificială

Compania LinkedIn testează, de asemenea, fișe de post scrise prin inteligență artificială.

LinkedIn este cea mai recentă platformă care a urcat în trenul AI generativ. Compania adaugă „sugestii de scriere” bazate pe inteligență artificială și descrieri de locuri de muncă la serviciul său, în timp ce caută noi modalități de a integra AI în platforma sa.

Sugestiile de scriere sunt menite să faciliteze completarea câmpurilor cheie ale profilului despre care LinkedIn spune că pot fi altfel „descurajant” de completat: secțiunile „despre” și „titlu” din partea de sus a fiecărui profil. Acum, cu noul instrument de „îmbunătățire”, abonații LinkedIn Premium pot genera descrieri pe baza experienței lor.

LinkedIn

Compania spune că instrumentul, care folosește aceleași modele OpenAI care alimentează ChatGPT, este menit să păstreze „vocea și stilul tău unic” și se va baza din experiența și abilitățile tale de muncă, precum și din propriile „perspective” LinkedIn despre ceea ce face un bun profil.

LinkedIn și AI

Într-un exemplu de secțiune „Despre” completată și furnizată de LinkedIn, instrumentul a generat un rezumat la persoana întâi al experienței de muncă a unei persoane, care se citește aproape ca începutul unei scrisori de intenție.

LinkedIn spune, de asemenea, că începe să testeze fișele posturilor scrise prin inteligență artificială. În aceste cazuri, managerii de angajare vor trebui, pur și simplu, să completeze titlul postului, numele companiei și alte câteva detalii de bază, iar LinkedIn va crea o schiță detaliată a unei fișe relevante a postului.

De notat, compania își poziționează funcțiile de scriere AI mai mult ca un punct de plecare, decât un produs final. În ambele cazuri, LinkedIn spune că utilizatorii ar trebui să revizuiască și să editeze textul generat de AI pentru a verifica acuratețea. Dar compania spune că ambele ar putea economisi timp major pentru membrii care doresc să descarce unele dintre sarcinile de scriere mai obositoare asociate cu LinkedIn.

Aceste instrumente de scriere nu sunt prima incursiune a LinkedIn în AI generativă. De asemenea, compania a introdus recent „articole de colaborare”, care se bazează pe o combinație de text scris prin inteligență artificială, precum și contribuții de la „experți” individuali din LinkedIn. În altă parte, compania adaugă, de asemenea, noi cursuri online dedicate subiectelor generative legate de AI.