Tehnologie

S-a lansat primul telefon inteligent la fel de rezistent ca 3310: ce știm despre Nokia XR21

HMD Global a lansat Nokia XR21, telefonul care se laudă cu durabilitatea la șocuri și rezistența la apă.

Dacă ai avut, în trecut, un Nokia 3310, probabil că îți amintești cu drag de faptul că îl puteai scăpa de la etajul cinci și, cel mai probabil, se spărgea asfaltul înaintea lui. Acest lucru se aplică acum și în cazul smartphone-urilor, Nokia devenind pionieri, în acest sens.

Conform comunicatului de presă, Nokia XR21 rezistă la orice, de la o simplă căzătură din buzunarul pantalonilor și lovirea ecranului de pământ, până la drumeții în ploaie torențială timp de 72 de ore.

„Aceasta este versiunea smartphone a celebrului și aproape indestructibilului Nokia 3310. Spargerea ecranului sau bateria descărcată înainte de o călătorie lungă vă poate provoca sentimentul de phone-xiety.”

Nokia XR21

Nokia XR21 poate fi scăpat în apă și trântit pe jos

Conform informațiilor deținute, Nokia XR21 ar fi atât de rezistent încât poate face față unui jet de furtun de apă cu o presiune de 100 de bari și o temperatură de 80°C.

Nokia XR21 este creat în jurul unui cadru turnat prin injecție, obținut din aluminiu 100% reciclat, și este protejat de o carcasă realizată din materiale durabile și de ecranul Corning® Gorilla® Glass Victus®, toate proiectate și certificate pentru a rezista la impact, se mai arată în comunicat.

În plus, ecranul de 6,49 poate fi utilizat cu mâinile ude, în ploaie sau în timp ce porți mănuși.

Difuzoarele sunt stereo și beneficiază de o redare OZO, care oferă un sunet calitativ. Pentru mediile zgomotoase, difuzoarele stereo de 96 dB sunt prevăzute cu modul Audio boost ce te vor ajuta să auzi sunete amplificate, peste zgomotul de fond.

În ceea ce privește tehnica foto, pe Nokia XR21 găsești AI Portrait, Night Mode 2.0 și Flash Shot.

Nokia XR21 garantează patru ani de actualizări lunare de securitate, trei ani de actualizări ale sistemului de operare, trei ani de garanție și o garanție de înlocuire a ecranului de un an.

În cazul în care ești curios să afli, telefonul este disponibil în nuanța Pine Green, în România, începând la 2499 RON.