Tehnologie

Rețeaua falsă de social media care îți va trimite like-uri false pentru a te face să te simți special

O nouă aplicație ciudată, numită Palmsy, oferă utilizatorilor posibilitatea de a posta pe o rețea de socializare plină de urmăritori care există doar în imaginația lor.

Ce este, de fapt, Palmsy

Fie că este folosită ca o aplicație de genul jurnal sau echivalentul unui plasture de nicotină pentru dependența de social media, Palmsy împiedică lumea reală să vadă vreodată „postările” tale, stocându-le pe dispozitiv, offline și privat.

Descrierea din App Store a Palmsy spune că aceasta „îți permite să faci mici postări pentru tine însuți.” Și, în esență, asta faci.

În ceea ce privește motivul pentru care ai vrea să faci o astfel de lucrare, persoanele care întâmpină dificultăți cu aplicațiile tradiționale de social media ar putea găsi acest cadru mai plin de inspirație. Sau, dacă obișnuința ta de a posta pe rețelele de socializare a scăpat de sub control (sau vrei o pauză de la ea din orice alt motiv), ar putea servi ca modalitate de a te dezobișnui și de a-ți oferi acel impuls de dopamină fără a distribui nimic public.

De ce e utilă aplicația

Un aspect ingenios al dezvoltatorului Pat Nakajima este că aplicația importă contactele tale pentru a genera like-uri false de la aceștia. După cum a subliniat TechCrunch, Nakajima a scris pe Threads că nimic nu părăsește dispozitivul tău sau nu este postat către contactele tale, serverele aplicației sau în altă parte. „Este doar o farsă”, a clarificat el.

Dacă te simți puțin prea ciudat să vezsi like-uri false de la contacte reale, o actualizare recentă a adăugat posibilitatea de a limita numărul de like-uri false pe care le primesc postările tale. De asemenea, poți seta limite privind timpul pentru care le primești, variind de la câteva secunde la câteva zile.

Aplicația este gratuită și disponibilă doar pentru iOS, inclusiv variante pentru iPhone și iPad.