Tehnologie

LinkedIn testează un flux similar cu TikTok: Ce poți face pe platformă

LinkedIn testează un flux similar cu TikTok pentru video-uri verticale.

Noutate pe LinkedIn

LinkedIn este o rețea de socializare profesională online, care are ca scop conectarea profesioniștilor din diverse domenii și facilitarea interacțiunii între ei. Lansată în 2003, platforma oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și construi și de a-și gestiona profiluri profesionale, de a stabili legături cu colegi și profesioniști din domeniile lor de interes și de a accesa o varietate de conținut și resurse legate de carieră și dezvoltare profesională.

LinkedIn le permite utilizatorilor să-și expună experiența și realizările profesionale, să-și caute și să-și aplice la joburi, să participe la grupuri de discuții și să fie la curent cu ultimele știri și tendințe din industria lor. Această rețea este esențială pentru networking-ul profesional și pentru dezvoltarea carierei, servind ca un hub global pentru schimbul de idei, opțiuni de angajare și crearea de conexiuni valoroase în lumea afacerilor.

Platforma LinkedIn testează un nou flux de video-uri verticale, asemănător cu cel de pe TikTok. Funcția nouă adaugă un tab dedicat „video” în aplicație. Chiar dacă actualizarea nu a fost anunțată public, utilizatorii au observat-o în ultimele zile și compania a confirmat testele pentru TechCrunch.

Concurentul TikTok?

Potrivit unei capturi de ecran distribuite de angajata Instagram, Jenny Eishingdrelo, și unui video postat pe LinkedIn de către directorul de marketing influencer, Austin Null, noul flux va apărea într-un tab separat „video” în aplicația LinkedIn. Utilizatorii vor putea derula vertical pentru a naviga între clipuri, asemănător cu TikTok sau Instagram Reels.

Nu este prima dată când compania adoptă un format trendy. LinkedIn a experimentat anterior cu o funcție de Stories pentru postări care dispar. Această caracteristică a durat mai puțin de un an, deși rețeaua de social media a sugerat la momentul respectiv că nu a terminat cu experimentele sale în ceea ce privește video-ul, afirmând că lucrează „pentru a transforma formatul Stories într-o experiență video reimaginată pe întregul LinkedIn”.

Așadar, LinkedIn își dorește ca noul flux să evidențieze conținutul din rândurile creatorilor profesioniști și a liderilor de opinie, mulți dintre aceștia postând deja video-uri pe feed-urile lor. Cu toate acestea, nu este clar câți dintre utilizatorii site-ului sunt interesați de un flux video dedicat conținutului legat de locul de muncă.