Tehnologie

Profeția lui Elon Musk despre viitorul inteligenței artificiale și al roboților. Când vom avea toți unul în casă, cât va costa, nu mai durează mult

Viziunea futuristă a lui Elon Musk despre inteligența artificială și roboți devine din ce în ce mai clară și mai apropiată de realitate.

Într-o epocă în care tehnologia avansează cu pași rapizi, Musk își împărtășește previziunile cu lumea, și acestea sunt pe cât de ambițioase, pe atât de intrigante.

În cadrul podcastului All-In, Elon Musk a confirmat o perspectivă îndrăzneață, răspunzând cu un simplu „Adevărat” la previziunea lui Jason Calacanis că în următorii șapte ani, fiecare gospodărie de clasă mijlocie din America va avea un robot casnic. Acest robot va avea un preț accesibil, presupunându-se a fi în jur de 1000 de dolari pe lună.

Progresele gigantilor tehnologici – Tesla, Apple și Amazon

Apple și Amazon nu sunt străine de acest domeniu, ambele companii având proiecte ambițioase în robotică casnică. De exemplu, Apple s-a orientat către robotica casnică după întreruperea proiectului său de vehicule electrice, lucrând la dezvoltarea unui robot mobil cu capacitatea de a urmări utilizatorii și de a repoziționa obiecte în casă. Pe de altă parte, Amazon a dezvoltat o versiune îmbunătățită a robotului său „Astro”, încorporând funcții similare cu cele ale ChatGPT.

Proiectele robotice ale lui Musk

Elon Musk și-a manifestat interesul pentru domeniul robotic atunci când a prezentat prototipul robotului Optimus, un android dezvoltat de Tesla. Cu toate că prezentarea inițială a robotului a fost întâmpinată cu scepticism, datorită unei prezentări neconvenționale cu un dansator deghizat în robot, compania a planificat să folosească Optimus în propriile sale operațiuni de producție.

Impactul inteligenței artificiale

Inteligența artificială joacă un rol crucial în dezvoltarea acestor roboți avansați. Tehnologia AI permite roboților să învețe, să se adapteze și să interacționeze în moduri care până de curând păreau de domeniul science fiction. Capacitatea roboților de a memora și înțelege ce văd, precum și de a purta dialoguri complexe, va fi fundamentală în integrarea lor în gospodării.

Viitorul pe care ni-l imaginează Elon Musk, în care roboții de casă devin un accesoriu comun, nu este doar posibil, dar pare să fie la orizont. Cu investiții masive și o atenție sporită acordată de gigantii tehnologici, precum și de pionieri ca Musk, zilele în care vom avea asistenți robotici la un preț accesibil sunt mai aproape decât am putea crede. Indiferent dacă este vorba de un robot care ne ajută în treburile zilnice sau de un asistent personal alimentat de AI, se pare că viitorul tehnologic promite o revoluție în modul în care trăim și lucrăm.