Tehnologie

Probleme cu Windows 11: Unde a dispărut, de fapt, taskbar-ul, de ce s-a întâmplat asta

Cea mai recentă actualizare cumulativă pentru Windows 11 vine cu o problemă ciudată, se pare, una care, raportat, determină bara de activități să dispară – sau mai bine zis, să devină spațiu gol.

Windows 11 te lasă fără bara de activități

Patch-ul din februarie (KB5034765) pentru Windows 11 23H2 (și 22H2) a fost întâmpinat cu un număr de plângeri din partea utilizatorilor care au observat că desktop-ul lor este afectat de această aparentă defecțiune.

„Yay, ambele stații de lucru Win11 23h2 ale mele nu au bara de activități după actualizări și repornire… trebuie să opresc explorerul și să-l repornesc”, a scris un utilizator Reddit.

„Mi se întâmplă și mie, am crezut că s-a stricat ceva, dar eliminarea KB5034765 a rezolvat problema pentru mine. Nici măcar nu văd explorer.exe în sarcinile mele în execuție”, i-a răspuns acestuia un alt utilizator al platformei.

Există și alte rapoarte, așa cum s-a menționat, cu cei afectați care nu pot lansa aplicațiile fixate în bara de activități. Capacitatea de bază de a vedea aplicațiile în execuție și de a trece între ele este, evident, de asemenea, lipsă.

Vezi și: Noutatea de la Windows 11 pe care o poți testa chiar acum: ce este Copilot, cum te ajută

Nu este clar cât de răspândit ar putea fi ghiontul care face bara de activități să dispară, iar Microsoft încă nu a recunoscut problema.

Singura soluție pare să fie dezinstalarea actualizării cumulative din februarie, se pare.

O teorie controversată dar care pare logică

Un alt utilizator de pe Reddit a venit cu o teorie: „Lipsa barei de activități face parte din actualizările de politică ale UE. Bara de activități nu se afișează timp de până la 10 minute, este normal și a fost în Canalul de previzualizare a lansării timp de 2-3 luni”.

Vezi și: Windows 11 introduce oficial inteligența artificială, în 2023. Când vine Copilot AI pe sistemul tău

Acest lucru are sens, deoarece există o muncă intensă pe bara de activități în cadrul acestor schimbări legate de reglementările UE, cum ar fi deconectarea Bing de la bara de căutare.

Deci, în teorie, bara de activități ar putea reapărea curând după aplicarea actualizării. Cu excepția cazului în care toți cei care întâmpină această problemă dezinstalează rapid KB5034765, ceea ce pare puțin probabil în ansamblu.

Vezi și: Cum instalezi Windows 11 gratis: metoda simplă, fără licență, acceptată de Microsoft