Tehnologie

Poți, sau nu, să vezi cine îți descarcă clipurile de pe TikTok: ce opțiuni ai, de fapt

Dacă vrei să descărci videoclipul cuiva și îți faci griji că proprietarul va afla despre intențiile tale, iată ce trebuie să știi, de fapt.

Creatorii TikTok pot vedea în analizele lor de câte ori au fost descărcate videoclipurile lor, dar nu pot vedea exact cine a făcut acele descărcări, așa că ești în siguranță, din păcate pentru utilizator.

Cu toate acestea, ei pot vedea ce se preferă, în mod deosebit, în videoclipurile lor. Mai mult, dacă ați activat amândoi vizualizările profilului, ei vor vedea, de asemenea, că le-ai vizitat profilul.

Răspunsul scurt este nu, TikTok nu te anunță atunci când cineva îți înregistrează videoclipurile.

Cineva poate începe să înregistreze ecranul iPhone sau Android în timp ce vizionează videoclipurile tale și poate face copii ale videoclipurilor tale, iar tu nu vei primi nici un fel de notificare.

Cum să împiedici oamenii să îți descarce videoclipurile TikTok

Dacă vrei să împiedici oamenii să îți salveze videoclipurile TikTok, aplicația oferă o variantă de a dezactiva opțiunea de descărcare a conținutului tău, ceea ce sună a veste bună.

Este activată în mod prestabilit, dar dezactivarea acesteia elimină opțiunea de salvare pentru videoclipurile tale, împiedicând oamenii să le descarce, ulterior.

Pentru a face asta pe contul tău TikTok, deschide aplicația TikTok pe telefon și selectează „Profil” în bara de jos.

În colțul din dreapta sus al paginii de profil, atinge meniul hamburger (trei linii orizontale) și alege „Setări și confidențialitate”.

Accesează meniul Confidențialitate, apoi Descărcări. Aici, dezactivează opțiunea „Descărcări video” pentru a împiedica oamenii să îți mai dea jos conținutul video de pe această rețea de socializare.

Din păcate, acest lucru nu va împiedica pe nimeni să facă capturi de ecran ale videoclipurilor TikTok.

Dacă vrei, totuși, să împiedici orice copiere a videoclipului tău, singura opțiune este să ascunzi sau să ștergi conținutul de pe TikTok.