Tehnologie

Elon Musk ar fi ”împrumutat” X-ul de la un fotograf: redenumirea Twitter începe cu o ”furăciune” pe față

Rebranding-ul Twitter ca X a șocat o planetă întreagă, mulți acuzându-l pe Elon Musk că aceasta nu ar fi cea mai bună decizie, în acest sens.

Până acum @x a fost controlat de fotograful Gene X Hwang, iar bărbatul face asta din 2007, de când operează compania de fotografie și videodeografie Orange Photography.

Înainte de a-și pierde contul, Hwang a spus pentru TechCrunch că nimeni de la X nu l-a contactat în legătură cu contul său, dar că ar fi bucuros să vorbească cu compania despre vânzarea @x. Totuși, după cum îți vom povesti, acest lucru s-a schimbat ulterior, însă nu neaparat cum ar fi sperat fotograful.

„Aștept să văd ce s-ar putea întâmpla”, a spus Hwang pentru TechCrunch, la vremea respectivă. „Și aș fi dispus să mă despart de @x dacă mi s-ar face o ofertă care să aibă sens”, a adăugat acesta.

X-ul, în centrul atenție

În biografia companiei Orange Photography, pe Twitter, sau X, se spune că a fost fondată de @x și Jack Huynh.

Într-un articol publicat recent, NBC News raportează că Twitter a luat numele de utilizatorul @x. Într-un interviu telefonic cu NBC News, Hwang a recunoscut că bănuia că acest lucru „ar putea să se întâmple” și că „nu a fost prea supărat”.

Nu este clar cât valorează @x, dar valorează mai mult decât zero dolari pe care Twitter/X i-a dat lui Hwang, în mod evident.

CBS News relatează că unii escroci încearcă să păcălească utilizatorii rețelelor de socializare pentru a obține controlul asupra @ valoroase, pe care unii le și vând imediat celui mai mare ofertant. Anumite conturi s-au vândut și pe 25.000 de dolari, spre exemplu.

Hwang a primit ulterior un e-mail de la X în care a fost anunțat că i-a fost luat contul. În schimb, lui Hwang i s-a oferit „o selecție de produse X” și „o vizită exclusivă la sediul lui X”. Cu toate astea, fotograful nu a primit niciun indiciu care l-ar fi putut să creadă că, în viitor, va fi compensat financiar pentru „furăciune” (a se citi „preluare”).