Tehnologie

Platforma care îți protejează fotografiile de inteligența artificială. Cum te ajută Cara

Cara, o nouă platformă de socializare și de portofolii pentru artiști din industria divertismentului, a lansat o colaborare cu Glaze pentru a-i pe proteja artiști de imitarea stilului de către inteligența artificială.

Vezi și: Funcția de căutare bazată pe inteligență artificială de la Google devine globală: Ce poți face, de acum, cu Google Search Generative Experience

Alternativa care îți protejează drepturile de inteligența artificială

Platforma Cara a fost inițial lansată în ianuarie 2023 în încercarea de a le oferi creativilor un spațiu sigur pentru a-și împărtăși și publica arta, pentru a găsi lucrări și pentru a evita preluarea de către AI.

Crearea sa a survenit odată cu creșterea artei generate de AI și lipsa de protecție oferită de multe platforme de socializare, care, în unele cazuri, au folosit conținutul utilizatorilor fără permisiune sau compensație pentru a antrena modelele AI.

Cara este alcătuită din voluntari pasionați de proiect și este condusă de o fostă studentă CGHUB, Jingna Zhang. Echipa dorește să facă o schimbare și să le ofere artiștilor un loc creat de și pentru artiști.

Vezi și: Inteligența artificială poate crea o pandemie mortală: ce spune un fost director Google despre viitorul AI

Cum funcționează

„În linii mari, Glaze funcționează prin înțelegerea modelelor AI care sunt antrenate pe arta umană și folosind algoritmi de învățare a mașinii, calculând un set de modificări minime la lucrări, astfel încât să pară neschimbate în ochii umani, dar să apară modelelor AI ca un stil artistic dramatic diferit”, explică echipa Glaze.

Prin intermediul noului panou de control Cara, orice postări noi vor avea automat aplicată Glaze, inclusiv pe mai multe imagini, iar utilizatorii pot chiar selecta intensitatea pe care o doresc aplicată imaginilor pentru un nivel și mai înalt de protecție.

Odată ce imaginile sunt încărcate, utilizatorii vor primi un e-mail și o notificare în aplicație potrivit căruia conținutul lor este acum procesat și publicat.

Platforma Glaze este disponibilă gratuit, dar nu toți pot rula aplicația pe computere personale, sau poate nu au chiar acces la un dispozitiv pentru a o rula, așa că noul Glaze Web a fost lansat într-un efort de a rezolva această problemă.

Vezi și: Google te încurajează să folosești inteligența artificială la muncă: Ce instrumente creează pentru agențiile de publicitate