Tehnologie

Planurile Google cu Gemini: Cum îți face viața mai ușoară la condus și în călătorii

Google aduce Gemini pe Messages și adaugă rezumate text AI pentru Android Auto.

Actualizările Android anunțate la MWC includ, de asemenea, noi funcții de accesibilitate și comenzi de difuzare pentru Spotify.

Planurile Google cu Gemini

Google a anunțat o serie de actualizări Android la MWC în acest an, inclusiv integrarea Gemini cu Messages și rezumate text bazate pe inteligență artificială pentru când conduci.

Începând cu această săptămână, utilizatorii Messages vor putea accesa chatbot-ul Google fără a părăsi aplicația de mesaje text. Gemini in Messages se poate ocupa de sarcini de bază, cum ar fi redactarea mesajelor și ajutarea la planificarea evenimentelor, sau poți doar discuta cu Gemini dacă te-ai plictisit. Funcția este încă în versiune beta și deocamdată este disponibilă numai pentru utilizatorii de mesaje în limba engleză, spune Google.

Android Auto primește, de asemenea, un impuls din partea inteligenței artificiale, care ar putea ajuta la minimizarea distragerilor de la oamenii care îți trimit mesaje în timp ce ești pe drum. Dacă chatul de grup îți „aruncă în aer” telefonul cu mesaje non-stop sau dacă cineva îți trimite romane de text, Android Auto va rezuma automat mesajele și îți va citi mai succint. De asemenea, va sugera răspunsuri și acțiuni bazate pe mesaje, cum ar fi partajarea ETA, astfel încât să poți răspunde cu o singură atingere și să te concentrezi pe conducere.

Cum îți face gigantul viața mai ușoară

Google a anunțat, de asemenea, câteva noi funcții de accesibilitate pentru Android la MWC, inclusiv subtitrări ale imaginilor generate de AI în aplicația Lookout. Va putea genera descrieri pentru imaginile găsite online sau primite în mesaje și le va citi cu voce tare utilizatorului. Funcția este disponibilă doar în limba engleză pentru început, dar se va lansa la nivel global.

Funcția Google Lens din Maps primește și o opțiune îmbunătățită de citire de ecran, care va permite utilizatorilor să îndrepte camera telefonului spre ceva din fața lor, cum ar fi un restaurant sau o stație de transport, și să audă informații despre acestea.

Actualizările Android includ, de asemenea, noi comenzi de difuzare pentru Spotify numite Spotify Connect, astfel încât utilizatorii să poată comuta fără probleme între dispozitivele lor, cum ar fi de la căști la un difuzor. Această funcție era deja disponibilă pentru YouTube Music.