Tehnologie

PayPal lansează propria criptomonedă: cum poți utiliza PayPal USD

Poți utiliza PayPal USD pentru a face achiziții sau pentru a plăti alți utilizatori.

La aproape trei ani după ce PayPal a început să accepte criptomonede pentru toate conturile din SUA, compania fintech și-a lansat propria monedă stabilă care este legată de dolarul american.

PayPal USD, conform procesatorului de plăți, este „susținut în proporție de 100% de depozite în dolari americani, trezorerii americane pe termen scurt și echivalente de numerar similare”. Compania a confirmat pentru prima dată că „explorează o monedă stabilă” în ianuarie anul trecut, după ce un dezvoltator a găsit cod și imagini pentru o „monedă PayPal” în aplicația sa. Pe atunci, a spus că va lucra cu autoritățile de reglementare relevante „dacă și atunci când caută să avanseze”.

PayPal USD, lansat oficial – cum îl poți folosi

În anunțul său, PayPal a explicat că moneda sa este un token emis pe blockchain-ul Ethereum de către compania Paxos Trust, care face obiectul supravegherii reglementare a Departamentului pentru Servicii Financiare de Stat din New York. Compania a obținut, de asemenea, o licență BitLicense, o licență de afaceri a activităților în monedă virtuală, de la NYDFS, în iunie 2022.

Utilizatorii pot cumpăra și vinde monede PayPal USD pentru un dolar fiecare. Aceștia pot trimite monedele altor utilizatori ca plată sau le pot folosi pentru achiziționarea de bunuri și servicii, selectând opțiunea în timpul procesului de plată. De asemenea, aceștia pot transfera PayPal USD în portofele externe compatibile sau pot converti alte criptomonede din contul lor către și de la stablecoin.

După cum notează Reuters, autoritățile au dejucat anterior încercările marilor companii de a introduce monede stabile proprii. Meta, de exemplu, a petrecut doi ani încercând să lanseze o monedă, dar proiectul s-a prăbușit după întârzieri repetate din cauza îngrijorărilor autorităților de reglementare că ar putea fi folosită pentru spălare de bani și alte scopuri nefaste.