Tehnologie

Funcția nouă de la YouTube la care nu te așteptai: ce poți face de acum pe platforma de videoclipuri

YouTube va afișa o pagină de pornire minimalistă dacă istoricul vizionărilor este dezactivat. În loc de recomandări, va afișa doar bara de căutare și opțiunile din meniul din partea stângă.

YouTube a anunțat că își schimbă modul în care funcționează pagina de pornire dacă ai dezactivat istoricul vizionărilor. Începând de acum, feed-ul de Home al serviciului video nu va mai apărea pentru cei cu istoricul de vizionări dezactivat și „fără istoric semnificativ de vizionări anterioare”. Modificarea va oferi o experiență de navigare mai simplificată, afișând doar bara de căutare și meniul ghid.

Noua funcție de la YouTube care îți face viața mai ușoară

„Începând de astăzi, dacă ai dezactivat istoricul vizionărilor YouTube și nu ai un istoric semnificativ de vizionări anterior, funcțiile care necesită istoricul vizionărilor pentru a oferi recomandări video vor fi dezactivate, cum ar fi feed-ul tău de pornire YouTube”, a scris compania într-o postare pe blog.

„Aceasta înseamnă că, începând de astăzi, feed-ul dvs. de acasă poate arăta mult diferit: veți putea vedea bara de căutare și meniul ghid din stânga, fără un flux de videoclipuri recomandate, permițându-vă astfel să căutați, să răsfoiți mai ușor canalele la care sunteți abonat și să explorați, în schimb, filele Subiecte”.

YouTube spune că modificările vor apărea „încet, în următoarele câteva luni”. Compania descrie această mișcare ca fiind „funcția care arată mai clar care funcții YouTube se bazează pe istoricul vizionărilor, pentru a oferi recomandări video și o simplifică pentru cei dintre voi care preferă să caute mai degrabă decât să răsfoiască recomandări”.

YouTube spune că, odată ce modificarea este implementată în contul tău, poți modifica setările istoricului vizionărilor pentru a schimba oricând vizualizările. Comutatorul se află într-o secțiune dedicată din pagina de setări Activitatea mea pe Google.

Dacă nu ai disponibilă încă această funcție, ai răbdare, pentru că va apărea treptat la toți utilizatorii, spune compania YouTube.