Tehnologie

Numai la Meta să nu lucrezi: ce se întâmplă cu acești angajați

Meta a început deja disponibilizările cu care a amenințat în martie. Compania a confirmat că renunță de la o parte din cei aproximativ 10.000 de angajați ai săi.

CNBC a informat că această rundă inițială de reduceri de locuri de muncă se concentrează în domeniile tehnice, cum ar fi posturile de inginer software, programatori de jocuri AR/VR și designeri user experience.

Și locurile de muncă ce implică alte domenii vor fi reduse, de asemenea, în luna mai. Alți angajați din domeniul tehnologiei ar putea fi afectați luna viitoare.

Mark Zuckerberg vrea să „eficientizeze” Meta

Șeful companiei, Mark Zuckerberg, a anunțat programul de reduceri de personal încă de luna trecută, iar acest lucru vine după ce Meta a concediat deja 11.000 de oameni, toamna trecută.

Cele două tranșe reprezintă primele disponibilizări în masă făcute la Meta, iar Zuckerberg a caracterizat 2023 drept un „an al eficienței” în care compania ar trebui să fie ceva mai productivă.

Meta se confruntă, în prezent, cu o situație financiară precară, la fel ca multe alte firme mari din domeniul tehnologiei, care concediază personal.

Pionierul rețelelor de socializare a continuat să investească miliarde de dolari în unitatea Reality Labs, responsabilă pentru căștile VR și platforme virtuale precum Horizon Worlds, dar acestea încă nu s-au tradus într-o eventuală creștere majoră a veniturilor.

De asemenea, Meta a sperat, în 2022, să primească mai mulți bani din reclame, însă nici acest lucru nu s-a întâmplat. Evident, scăderea intenționată a reach-ului paginilor care nu investesc în reclamă a avut darul de a-i supăra pe mulți, astfel încât s-au reorientat spre alte rețele de socializare, ceva mai prietenoase.

Perspectivele companiei pentru trimestrul care tocmai s-a încheiat sugerează că cea mai gravă recesiune ar putea fi la sfârșit. Rezultatele vor fi anunțate săptămâna viitoare.

Reality Labs nu este de așteptat să obțină profit și poate trece ceva timp până când afacerile Meta să revină la o creștere semnificativă.