Tehnologie

Nu mai este drum de întoarcere: inteligența artificială ne va acapara viețile, ce spune Mark Zuckerberg

Planurile legate de inteligența artificială ale Meta încep să se contureze. Deși compania nu a adoptat încă prea multe în ceea ce privește funcțiile AI, Mark Zuckerberg a spus clar că dorește ca Meta să fie văzută ca unul dintre liderii din domeniu.

Potrivit Axios, la o întâlnire a tuturor șefilor, la nivel de companie, de săptămâna aceasta, Mark Zuckerberg a prezentat câteva dintre planurile Meta, de data aceasta un pic mai detaliat.

Ce le-a spus șeful Meta angajaților săi

CEO-ul și-a informat angajații în legătură cu câteva dintre modalitățile în care Meta plănuiește să pună AI „în fiecare dintre produsele noastre”.

Funcțiile planificate includ „agenți” AI pentru WhatsApp și Messenger, ceva despre care Zuckerberg a mai discutat în trecut.

Și, în timp ce Axios raporta că WhatsApp și Messenger ar putea fi primele care vor primi această funcție, o versiune timpurie a unui chatbot AI a fost observată în aplicația Instagram săptămâna aceasta de cercetătorul Alessandro Paluzzi.

Capturile de ecran pe care le-a distribuit acesta au indicat că aplicația ar putea avea până la 30 de personalități diferite din care să se aleagă, dar rămâne de văzut cum se va traduce acest lucru în experiența efectivă a utilizatorului pe rețeaua de socializare.

Tot în lucru, potrivit Axios, se află și editarea foto generativă AI în Instagram. Caracteristica ar permite, cel puțin aparent, utilizatorilor să-și editeze fotografiile prin mesaje text și apoi să partajeze imaginile direct în Story.

Zuckerberg a mai adus în discuție, în timpul celei mai recente ședințe a companiei, detalii privind veniturile, dar a vorbit și despre eventualele instrumente de post-creare pentru Facebook, precum și despre agenții de publicitate ai platformei.

Încă nu este foarte clar cât de curând se pot lansa aceste funcții (măcar o parte dintre ele), dar se pare că Zuckerberg este încrezător că procesul nu va fi unul lung.

Compania trage speranță că angajații vor veni cu câteva idei noi pentru eventualele funcții AI și se pare că, în acest scop, găzduiește un hackathon intern pentru a servi drept platformă de inspirație.