Tehnologie

Android 14 va schimbă macazul: cum se va „juca” inteligența artificială cu telefonul tău

În momentul în care Android 14 va ajunge pe toate telefoanele compatibile, la sfârșitul acestui an, va aduce noi funcții de personalizare a sistemului de operare mobil al Google.

Miercuri, la conferința pentru dezvoltatori I/O a companiei, VP-ul de inginerie al Android, David Burke, a prezentat câteva funcții noi pentru crearea de imagini de fundal personalizate.

Instrumentele se bazează pe sistemul Material You design pe care Google l-a introdus în 2021, permițându-le utilizatorilor să creeze un tapet personalizat alegând câteva dintre emoji-urile lor preferate.

Unul dintre noile instrumente îți vor permite să adaugi până la 14 emoji-uri la un singur tapet. Apoi poți alege un model și o culoare pentru a face un total plăcut ochiului tău. Odată ce imaginea de fundal este pe ecranul tău de pornire, personajele vor reacționa frecvent între ele.

Dacă îți plac chestiunile sentimentale, află că există o opțiune separată pentru a crea imagini de fundal numită „Cinematice”. Funcția folosește rețelele neuronale de pe dispozitiv pentru a-ți anima fotografiile preferate.

În acest fel, înclinarea dispozitivului va provoca mișcare și interacțiune, oferind imaginii mai multă profunzime și viață decât ești obișnuit. Burke a declarat că ambele imagini de fundal, cinematografică și emoji, vor ajunge luna viitoare pe dispozitivele Pixel.

Generatorul de imagini AI, noua „fiță” de la Android 14

În toamnă, Google va introduce inclusiv un generator de imagini AI, încorporat în meniul de personalizare al Android.

Android 14 va îmbunătăți și mai mult aceste instrumente cu adăugarea de noi comenzi rapide pe care le poți aplica pe ecranul de blocare.

În cadrul evenimentului menționat anterior, Burke a prezentat, de asemenea, Magic Compose, o caracteristică a funcției de Mesaje care va folosi tehnologia AI generativă a Google pentru a scrie texte pentru tine.

Google a anunțat, după prezentare că Android 14, că va adăuga suport Ultra HDR pentru fotografii.

În plus, actualizarea adaugă suport pentru o scalare inteligentă, ceea ce înseamnă că Android 14 va putea ajusta elementele de text, independent unul de celălalt.