Tehnologie

Noul ROG Phone 8 de la ASUS pune, în sfârșit, o cameră bună într-un telefon de gaming

Zilele în care alegem între fotografiile proaste sau un dispozitiv de joc puternic au trecut. Noul ROG Phone 8 de la ASUS pune o cameră bună într-un telefon de gaming.

Ce poate noul ROG Phone 8 de la ASUS

Ani de zile, utilizatorii de telefoane ROG au trebuit să suporte o calitate medie a camerei de dragul experienței de joc pe mobil, iar ASUS a dat vina pe motive de cost. Mai exact, a fost fie ROG Phone pentru jocuri, fie Zenfone pentru fotografie. Acum că am intrat în 2024, gigantul tehnologic din Taiwan are, în sfârșit, o inovație.

Anunțate la CES 2024, ROG Phone 8 și 8 Pro îmbină, în esență, cele mai bune performanțe din ambele domenii, prezentând puterea pentru jocuri într-un design nou-nouț, împreună cu un set de upgrade-uri semnificative ale camerei derivate de la Zenfone.

ROG Phone 8 ASUS

Mai exact, noua cameră principală de 50 de megapixeli f/1.9 este alimentată de un senzor Sony IMX890 mai eficient (prezentat pe camera principală a OnePlus 11, precum și camera periscop 3x de pe Find X6 Pro de la Oppo și pe GT5 Pro de la Realme). Mai important, ASUS a adus și stabilizatorul de cardan hibrid pe 6 axe al liniei Zenfone, care îmbunătățește și mai mult fotografierea în condiții de lumină scăzută și oferă un mod video „Super HyperSteady”.

Noua cameră ultra-wide de 13 megapixeli f/2.2 beneficiază de un obiectiv cu formă liberă pentru o distorsiune redusă. În ceea ce privește cea de-a treia cameră, vechea cameră macro de 5 megapixeli este acum înlocuită cu un shooter teleobiectiv 3x mai practic de 32 de megapixeli, care vine cu stabilizare optică a imaginii și un proces de separare a pixelilor (ieșire de 8 megapixeli) pentru o sensibilitate sporită. Pe cealaltă parte a telefonului, camera selfie de 32 de megapixeli  a câștigat un câmp vizual mai larg, sărind de la 73 de grade la 90.

Vezi și: ASUS la CES 2024 – primul laptop din lume cu două ecrane de 14 inci, lansat oficial. De ce este impresionant Zenbook Duo UX8406

Aspectul noului telefon

O altă schimbare semnificativă pe telefonul ROG aici este aspectul. În ceea ce ASUS numește designul „Gen#3”, ROG Phone 8 a optat pentru compactitate prin rame reduse (în special sus și jos), grosimea corpului (de la 10,49 mm la doar 8,9 mm) și greutate (de la 239 g la 225 g). Datorită acestei reproiectări, compania a reușit să implementeze și rezistența la apă și praf IP68 aici – aparent o premieră pentru telefoanele de gaming, făcându-l și mai potrivit pentru utilizarea zilnică.

Linia ROG Phone 8 vine în două modele. Modelul obișnuit are un logo Aura RGB reproiectat pe spate și vine fie în „Rebel Grey”, fie în „Phantom Black”. Versiunea premium Pro vine doar în „Phantom Black”, principala diferență fiind „AniMe Vision” alimentată de 341 de mini LED-uri albe. Acest afișaj cu matrice de puncte acceptă peste 20 de animații preîncărcate care răspund la modul X, apelurile primite, pornirea și multe altele.

De asemenea, îți poți crea propriile animații personalizate și, dacă întâlnești un alt utilizator ROG Phone 8 Pro, atingerea ambelor telefoane împreună va debloca noi animații secrete.

Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că seria ROG Phone 8 include opțiunile de top disponibile în ceea ce privește procesorul, designul termic și afișajul. Astfel, primești cipul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 asociat cu un sistem termic avansat „GameCool 8”, care dispune de un mic conductor de răcire rapidă, pentru a crește aparent eficiența termică cu până la 20%. Panoul AMOLED flexibil Samsung E6 are aceeași rezoluție de 2.448 x 1.080, rată de reîmprospătare de 165 Hz și frecvență de eșantionare la atingere de 720 Hz ca înainte, dar acum cu o luminozitate de vârf uimitoare de 2.500 de niți (de la 1.500 de niți).

Există totuși câteva mici compromisuri. În primul rând, dimensiunea bateriei a fost redusă de la 6.000 mAh la 5.500 mAh, dar încă acceptă HyperCharge de 65 W, care durează doar 39 de minute.

Un alt mic downgrade se află în cadrul departamentului audio. Ceea ce odinioară erau două difuzoare zgomotoase orientate în față, sunt acum un difuzor frontal și unul orientat în jos, datorită reducerii ramelor de sus și de jos.

Vezi și: ASUS ROG Zephyrus G16 GU605, lansat la CES 2024 – laptopul de gaming ultraperformant pentru noua generație