Tehnologie

Concedieri masive la Amazon: La Prime Video și MGM Studios se va lucra cu mai puțini oameni

Amazon concediază sute de oameni din cadrul diviziilor Prime Video și Amazon MGM Studios, conform informațiilor furnizate de publicația Variety.

Vezi și: Nici în IT nu mai e prea „roz”. Val de concedieri în România anului 2023

Amazon vrea să economisească bani

Motivul este cel cu care deja te-ai obișnuit: compania a găsit o modalitate de a economisi bani și a acționat în consecință.

Șeful diviziei de divertisment de la Amazon, Mike Hopkins, a scris într-un e-mail către personal că au „identificat oportunități de a reduce sau întrerupe investițiile în anumite domenii, în timp ce ne concentrăm și mărim investițiile și atenția asupra inițiativelor de conținut și produs care au cel mai mare impact”.

Hopkins nu a oferit un număr exact, dar a menționat un lucru: câteva sute de angajați vor fi concediați, iar majoritatea angajaților americani vor afla până la finalul zilei, de vreme ce angajații din întreaga lume ar urma să afle până la finalul săptămânii. El a mai scris că „este greu să spui adio profesioniștilor talentați de la Amazon”.

Vezi și: Concedieri pe bandă rulantă, plănuite pentru finalul anului. Domeniile în care salariații riscă să rămână fără locuri de muncă

Cum încearcă gigantul să „dreagă busuiocul”

Amazon spune că va ajuta angajații concediați cu pachete de beneficii care vor include o plată compensatorie și sprijin pentru plasarea într-un alt loc de muncă. Compania promite „investiții continue în programare, marketing și produs”, în ciuda concedierilor.

Amazon a trecut printr-o veritabilă perioadă de concedieri în ultimul timp, chiar și cu mai bine de 200 de milioane de abonați plătitori la Prime.

Recent, a fost afectată serios inclusiv platforma Twitch, concediindu-se 35% din forța de muncă a serviciului.

În noiembrie, compania a dat afară aproape 200 de oameni din divizia sa de jocuri, alături de câteva sute de angajați din divizia Alexa.

În ianuarie anul trecut, Amazon a concediat impresionantul număr de 18.000 de oameni din diviziile de vânzare cu amănuntul și recrutare. Cu toate acestea, compania a înregistrat profituri record în 2023.

Vezi și: Concedieri masive, oamenii sunt dați afară de la muncă fără să-i pese cuiva: dacă ai un job, ține cu dinții de el