Tehnologie

Facebook face schimbări: Modificările aduse de Meta care te vor afecta pe tine, dar mai mult, pe adolescenți

Meta va ascunde subiecte precum autovătămarea și tulburările de alimentație de adolescenți. Acest lucru face parte din cea mai recentă actualizare de confidențialitate a companiei „tineret și bunăstare”.

Meta face schimbări

Meta introduce una dintre cele mai importante actualizări de confidențialitate legate de protecția utilizatorilor adolescenți, a anunțat recent compania. Acestea extind foarte mult măsurile anterioare de control al conținutului care vizează blocarea setărilor de confidențialitate ale adolescenților, în urma proceselor recente din partea statelor americane și nu numai.

Noile măsuri vor ascunde conținutul legat de autovătămare, violență grafică, tulburări de alimentație și alte subiecte dăunătoare de adolescenți, pe Instagram și Facebook. Conținutul similar va fi acum restricționat pentru utilizatorii sub 16 ani în feed-urile și Story-urile lor, chiar dacă este distribuit de un cont pe care îl urmăresc. Când adolescenții caută acele subiecte, vor fi direcționați către „resurse de la experți”. Compania a spus că s-a consultat cu experți în dezvoltarea minții adolescenților pentru a determina ce tip de conținut să blocheze.

Vezi și: Dependența de Facebook, subiectul celui mai mare proces împotriva Meta: Efectele nocive pe care le are rețeaua de socializare

Compania ia măsuri

În plus, Meta va plasa automat utilizatorii adolescenți existenți în cele mai restrictive setări de control, extinzând o actualizare anterioară care a plasat doar utilizatori noi în acea categorie. Acei utilizatori nu vor putea să renunțe la aceste setări, numite „Controlul conținutului sensibil” pe Instagram și pe Facebook.

Gigantul rețelelor sociale introduce, de asemenea, notificări cu solicitări care îi îndrumă pe adolescenți să-și actualizeze confidențialitatea pentru a „activa setările recomandate”. Acest lucru va restricționa automat cine își poate reposta conținutul și îi poate eticheta sau menționa. De asemenea, îi va opri pe cei care nu sunt urmăritori să trimită mesaje utilizatorilor adolescenți și va ascunde comentariile jignitoare.

Este cea mai recentă schimbare dintr-o serie de actualizări de confidențialitate concepute pentru a proteja adolescenții care folosesc produsele Meta. În 2022, compania a introdus măsuri pentru a trece utilizatorii sub 16 ani la cele mai restrictive setări de conținut și a adăugat o nouă funcție pentru a preveni ca adulții „suspecți” să trimită mesaje adolescenților pe Facebook și Instagram. Mai recent, a limitat reclamele care vizează adolescenți, în funcție de sex.

Vezi și: Facebook pregătește o aplicație de chat specială pentru adolescenți: Talk