Tehnologie

Noua funcție de la Instagram care te va surprinde: Ce se-ntâmplă cu postările, cum ai mai multă intimitate

Acum poți limita postările și Reels de pe Instagram la prietenii apropiați. Rețeaua de socializare speră că acest lucru îi va ajuta pe utilizatori să fie mai autentici.

Instagram își extinde funcția Close Friends din Stories și Notes pentru a alimenta postările și Reels. Ca atare, vei putea partaja Reels și postări de feed cu un public mai mic, poate mai de încredere, în locul tuturor celor care te urmăresc.

Nu mai vede toată lumea ce postezi pe Instagram

Echipa Instagram spune că oamenii folosesc prietenii apropiați „ca un spațiu fără presiune pentru a intra în legătură cu oamenii care contează cel mai mult”. Prin extinderea opțiunii Prieteni Apropiați la Reels și postări de feed, dezvoltatorii speră că vei avea „mai multe modalități de a fi cel mai autentic sine pe Instagram, în timp ce ai mai multe opțiuni pentru cine îți vede conținutul”.

Astfel, partajarea unui Reel sau a unei postări de feed numai cu prietenii apropiați este destul de simplă. Când creezi o postare, trebuie să apeși butonul Public, selectezi Close Friends (Prieteni Apropiați) și apoi atingi Partajare. Postarea sau Reel-ul va avea o etichetă de stea verde, astfel încât cei din lista ta de prieteni apropiați care îl văd vor ști că fac parte dintr-un club exclusivist. Pentru a evidenția extinderea funcției, este posibil să vezi că butonul plus al aplicației se transformă într-o pictogramă stea verde.

Vezi și: Noua funcție de la Instagram pe care ori o vei urî, ori o vei adora: Ce se întâmplă cu mesajele

Vezi și: Instagram, pe limba ta: schimbarea pe care ți-ai dorit-o, dacă urmărești vedete străine

Merită remarcat faptul că lista de prieteni apropiați va fi același grup de persoane din toate funcțiile Instagram. Cu toate acestea, Instagram a căutat și alte modalități prin care toată lumea poate împărtăși lucruri cu un public mai mic. Luna trecută, șeful Instagram, Adam Mosseri, a dezvăluit că echipa sa experimentează o modalitate de a permite utilizatorilor să partajeze povești cu diferite subseturi de urmăritori. Utilizatorii Facebook au reușit de mai mult timp să configureze multe liste diferite de prieteni și să aleagă cu care să partajeze o postare.