Tehnologie

iPhone 15, mai deștept decât ai crede. Ce știe să facă, deși nu poate încă

În momentul în care Consorțiul de Energie Fără Fir (WPC) a prezentat standardul de încărcare Qi2, asociat cu iPhone 15, acum ceva timp, s-a remarcat că a fost construit cu ajutorul tehnologiei MagSafe, de la Apple.

Vezi și: Vestea bună despre iPhone 15 și Pro, principalul motiv de upgrade. De ce să-ți cumperi noul telefon Apple

iPhone 15, primul telefon care primește tehnologia revoluționară

Deci, are sens ca linia iPhone 15 să fie prima care adoptă noua metodă de încărcare wireless. Este destul de rar să vezi Apple adoptând atât de rapid o nouă tehnologie, deși compania a permis încărcarea wireless Qi în trecut.

Cu alte cuvinte, noile încărcătoare wireless pentru iPhone 15 vor veni în curând, chiar de sărbători. WPC spune că giganți precum Belkin, Mophie, Anker și Aircharge au preanunțat toate produse Qi2 care ar trebui să se integreze cu cele mai noi și cele mai bune produse Apple.

În total, mai bine de 100 de dispozitive sunt în prezent în proces de testare, cu gândul la o lansare în viitorul apropiat. Acest lucru include gama de încărcătoare MagGo, recent anunțate de Anker.

Vezi și: Apple iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max, lansate oficial. Cele mai bune telefoane Apple cu USB C, carcasă din titan și un buton în plus

Care este marea noutate cu Qi2?

WPC promovează încărcare mai rapidă, eficiență mai mare și mai multă comoditate. Reprezintă, practic, înlocuirea standardului original de încărcare Qi, care are acum peste 13 ani, deci, da, se poate spune lejer că era timpul pentru o actualizare.

Platforma Qi2 oferă suport pentru încărcare de 15 wați și se laudă cu detectarea obiectelor străine, în plus față de caracteristicile sporite de siguranță pentru a preveni deteriorarea dispozitivului sau scurtarea duratei de viață a bateriei.

Poate cel mai mare avantaj al Qi2, totuși, este interoperabilitatea. Acesta este un nou standard care ar trebui adoptat pe scară largă în industrie, deci teoretic vei putea folosi un singur încărcător Qi2 cu o gamă largă de dispozitive, indiferent unde locuiești, în lume.

Protocolul permite chiar încărcarea accesoriilor cu forme neobișnuite care se confruntă de obicei cu o placă de încărcare plată.

Vezi și: iPhone 15 Pro, scump și ușor de spart. De ce trebuie să ai foarte mare grijă cu noul telefon Apple