Tehnologie

Profeția lui Bill Gates despre inteligența artificială: cum vei avea propriul tău asistent digital

Bill Gates spune că inteligența artificială ar putea deveni atât de puternică, încât oamenii nu ar mai trebui să folosească niciodată un motor de căutare.

Bill Gates spune că dezvoltarea AI ar putea ajunge într-un punct în care nimeni nu ar trebui să folosească motoare de căutare și site-uri de productivitate sau să cumpere online.

Vorbind la AI Forward, un eveniment din San Francisco găzduit de Goldman Sachs Group și SV Angel, Gates a spus că companiile de top AI vor crea probabil un agent digital personal, care ar elimina nevoia unor site-uri populare.

Bill Gates spune că inteligența artificială se va dezvolta foarte mult

„Cine câștigă agentul personal, acesta este marele lucru, pentru că nu vei mai merge niciodată pe un site de căutare, nu vei mai merge niciodată pe un site de productivitate, nu vei mai merge niciodată pe Amazon”, a spus el, potrivit CNBC.

O modalitate prin care un astfel de agent ar putea îndeplini sarcini care economisesc timp ar fi să ne ajute „să citim lucrurile pe care nu avem timp să le citim”, a raportat CNBC.

Gates a adăugat că speră că Microsoft va fi în cursă pentru a dezvolta acest tip de tehnologie, dar există și o șansă de 50% ca viitorul lider în AI să fie un startup, a raportat Reuters. El a spus că tehnologia este încă departe de a fi gata pentru utilizare în general.

Ca referință, în luna martie a acestui an, cofondatorul Microsoft a publicat o scrisoare de șapte pagini – „Epoca AI a început” – în care a subliniat câteva dintre opiniile sale despre AI. El a scris că dezvoltarea tehnologiei a fost „la fel de fundamentală ca și crearea microprocesorului, a computerului personal, a internetului și a telefonului mobil”.

Fondatorul și filantropul Microsoft, Bill Gates, s-a pronunțat împotriva apelurilor recente de a întrerupe dezvoltarea Inteligenței Artificiale. Gates pledează pentru găsirea unor modalități de a utiliza și de a îmbrățișa AI și spune că nu este probabil ca acesta să dispară.

El a spus, într-un interviu acordat Reuters, că ar fi din ce în ce mai dificil să întrerupi AI la scară globală și că lumea ar trebui să se concentreze, în schimb, asupra modului în care AI poate fi folosită pentru o societate mai bună.