Tehnologie

Noi schimbări la Windows 11: ce își propune Microsoft să implementeze

Windows 11 evoluează mereu, iar acum că Microsoft își propune să lanseze funcții de mai multe ori pe an: adică vom vedea schimbări mai frecvente.

Microsoft testează, mai exact, o actualizare a meniului Start.

Gigantul a lansat Windows 11 Build 22621.1483 (KB5023778) pentru Windows Insiders în Preview Release Channel.

Există câteva modificări aici care nu au apărut încă pe celelalte canale (cum ar fi Dev și Canary), ceea ce este puțin ciudat, având în vedere că acest canal de previzualizare a lansării ar trebui să fie runda finală de testare, înainte ca o schimbare să fie lansată pentru toată lumea, dar știe Microsoft mai bine de ce ia anumite decizii, evident.

Această actualizare adaugă notificări în meniul Start, care apar deasupra butoanelor Blocare și Deconectare, când faci click pe fotografia de profil. Exemplul oferit de Microsoft arată o alertă pentru copierea de rezervă a fișierelor.

Windows 11 afișează deja alerte similare în aplicația Setări și în rubrica de notificări, dar acum s-ar putea să le vezi în alt loc.

Explicația Microsoft pentru schimbarea de pe Windows 11

În postarea pe blog, Microsoft explică: „Acesta este disponibil doar pentru un public restrâns, în acest moment. Se va desfășura și pe scară largă în lunile următoare. Pe unele dispozitive s-ar putea observa tratamente vizuale diferite, pe măsură ce colectăm feedback”.

Microsoft testează, în acest moment, de asemenea, un buton în bara de căutare din bara de activități care ar urma să deschidă direct Bing Chat în Microsoft Edge, dar și o culoare mai deschisă pentru bara de căutare atunci când setezi Windows la un mod de culoare personalizat. Restul versiunii canalului de lansare de previzualizare reprezintă, în mare parte, doar remedieri de erori.

Deoarece modificările se află deja în canalul de lansare de previzualizare, acestea ar putea fi lansate pe toate PC-urile cu Windows 11 în câteva săptămâni.