Tehnologie

ChatGPT evoluează vâzând cu ochii: cum va fi diferit

ChatGPT, de la OpenAI, este un chatbot din ce în ce mai popular, dar fără cunoștințe despre evenimentele mondiale recente, cel puțin momentan.

OpenAI introduce acum pluginuri pentru ChatGPT, inclusiv unele care oferă chatbot-ului acces la datele web.

ChatGPT nu are capacitatea de a căuta informații pe internet, ceea ce Microsoft a abordat parțial cu Bing Chat, bazat pe aceeași tehnologie OpenAI.

Soluția OpenAI reprezintă o nouă funcție de pluginuri, care permite altor dezvoltatori să creeze suplimente pentru ChatGPT care pot fi activate sau dezactivate în funcție de necesitate.

Prima tranșă de pluginuri funcționează un pic ca Amazon Alexa Skills. Există un plugin numit Expedia pentru gestionarea planurilor de călătorie, un plugin Instacart pentru a comanda din magazinele alimentare și un plugin OpenTable pentru a te ajuta să cauți restaurante.

Cu toate acestea, OpenAI are și două plugin-uri proprii: un browser web și un interpret de cod. Pluginul de browser poate efectua căutări pe web și poate cita surse în răspunsuri, exact ca Bing.

De altfel, OpenAI a spus într-o postare pe blog: „Am creat un plugin de navigare web care oferă unui model de limbă acces la un browser web, designul său prioritizează atât siguranța, cât și funcționarea”.

Ce va însemna, efectiv, această îmbunătățire a ChatGPT

Browserul web, bazat pe text, al pluginului se limitează la a face cereri GET, ceea ce reduce (dar nu elimină) anumite clase de riscuri.

Acest lucru face ca pluginul de navigare să fie util pentru preluarea informațiilor, dar exclude operațiunile tranzacționale, cum ar fi trimiterea formularelor, care au o suprafață mai mare pentru probleme de securitate și siguranță”.

Funcționalitatea de navigare pe web pare apropiată de Bing Chat, doar că acesta încă nu este foarte bun la sortarea datelor și nici nu prea știe când o sursă este depășită.

Pluginurile din ChatGPT sunt, în prezent, limitate la „un număr mic de dezvoltatori și utilizatori ChatGPT Plus” și vor fi lansate pe scară largă pe măsură ce unele dintre erori vor fi rezolvate.