Tehnologie

Noi schimbări la TikTok: cum îți afectează viața, dacă ești creator de conținut

TikTok are un nou plan pentru a „pune în cap” YouTube, dar și pentru a-i ajuta pe creatorii de conținut să câștige mai mult pe platformă.

Compania introduce Series, o nouă funcție care le va permite creatorilor să taxeze pentru colecțiile de videoclipuri „premium”.

Videoclipurile care vor face parte din Series vor diferi de alte videoclipuri TikTok în câteva moduri.

În primul rând, acestea pot dura până la 20 de minute, dublu față de limita de zece minute pentru majoritatea celorlalte videoclipuri de pe platformă.

Și, spre deosebire de altfel de conținut TikTok, acesta va putea fi vizionat numai contra cost ceea ce înseamnă că aceste clipuri nu vor apărea în recomandările aplicației și nu vor fi la fel de ușor de partajat ca videoclipurile clasice TikTok.

Series, o funcție TikTok destul de flexibilă

Creatorii Series vor avea parte de flexibilitate considerabilă, în ceea ce privește suma pe care au voie să o perceapă, cu opțiuni de plată unică variind de la 0,99 de dolari la 189,99 de dolari, pentru acces la colecțiile de videoclipuri.

Într-o postare blog, TikTok a notat că toți creatorii sunt liberi să aleagă o sumă „care reflectă cel mai bine valoarea conținutului”.

Funcția ar putea ajuta creatorii să câștige mult mai mult din videoclipuri decât din funcțiile de monetizare existente pe platformă.

Interesant este că TikTok spune că nu intenționează să perceapă o cotă-pare din veniturile creatorilor cu acces la Series, cel puțin pentru moment.

Un purtător de cuvânt al companiei a spus că utilizatorii vor primi „100% din câștigurile lor” minus taxele magazinului de aplicații.

Desigur, multe vor depinde de modul în care utilizatorii individuali de TikTok utilizează noile funcții paywall și dacă fanii lor sunt dispuși să dea bani pentru conținutul publicat în Series.

Pentru moment, doar câțiva utilizatori „selectați” au acces la Series, însă compania spune că va începe să accepte cereri de la mai mulți creatori în următoarele luni.