Tehnologie

Facebook revine la origini, în încercarea de a se lupta cu TikTok: cum se schimbă Messenger

A trecut atât de mult de când Meta a scos Messenger din aplicația mobilă Facebook, încât nici măcar nu ne mai amintim cum arăta planeta atunci.

Aproape nouă ani mai târziu, Meta pare gata să se întoarcă la origini. „Testăm capacitatea oamenilor de a-și accesa căsuța de Messenger în aplicația Facebook și ne veți vedea în curând extinzând aceste teste”, a scris șeful Facebook, Tom Alison.

„În cele din urmă, dorim să fie ușor și convenabil pentru oameni să se conecteze și să partajeze conținut, fie în aplicația Messenger, fie direct pe Facebook”, a adăugat el.

Meta s-a răzgândit

În momentul în care Meta a ales să elimine Messenger din aplicația Facebook, în 2014, se spunea că „obiectivul nostru este să ne concentrăm eforturile de dezvoltare pentru a face din Messenger cea mai bună experiență de mesagerie mobilă posibilă și pentru a evita confuzia de a avea experiențe separate de mesagerie mobilă Facebook”.

Nu este clar dacă Meta are vreun plan de a aduce mesajele înapoi în versiunea de browser mobil a Facebook. În orice caz, o aplicație în minus pe telefon nu are cum să fie ceva rău.

În încercarea de a lua fața chinezilor de la TikTok, Meta încearcă să transforme Facebook, dintr-o aplicație menită să te țină conectat cu prietenii și familia, într-o platformă de divertisment.

Practic, încearcă să „facă din Facebook cel mai bun loc pentru descoperirea și partajarea de conținut”, a mai spus Alison, într-o postare pe blog.

Un motiv important pentru care Meta aduce mesajele înapoi în aplicația Facebook este pentru „a face mai ușor pentru oameni să partajeze ceea ce descoperă pe Facebook prin mesagerie”, a comentat, de asemenea, acesta.

TikTok le permite deja utilizatorilor să partajeze cu prietenii videoclipurile prin intermediul mesageriei direct încorporate.

În concluzie, Meta încearcă să țină pasul aducând înapoi o funcție pe care o avea odinioară, dar pe care alții au luat-o de bună.