Tehnologie

Nici telefoanele de buget nu mai sunt ce erau: cipuri de top pe smartphone-uri accesibile ca preț

Qualcomm produce multe dintre cipurile mobile pe care le găsești pe telefoanele și tabletele Android. Recent, compania a dezvăluit Snapdragon 7+ Gen 2, cu care își propune să ofere funcții premium telefoanelor accesibile ca preț.

Seria Snapdragon 7 eare un design System-on-a-Chip, destinat telefoanelor și tabletelor de gamă medie, iar iterațiile anterioare au fost folosite pentru Motorola Edge 30, Samsung Galaxy A52S și altele.

Este cu un pas sub seria Snapdragon 8, care este gama de cipuri de top Qualcomm găsită în telefoane precum Galaxy S23. Ca să înțelegi, Snapdragon 8 este ca un fel de Intel Core i7, iar Snapdragon 7, ca un Intel Core i5.

Noi funcții introse în seria 7

Noul Snapdragon 7+ Gen 2 introduce mai multe funcții în seria 7 care anterior erau disponibile doar pe cipurile premium Qualcomm.

Suportul pentru aptX Losless și Qualcomm High Speed Link oferă o calitate mai bună pentru sunetul Bluetooth, cu mai puține erori și mai puține conexiuni întrerupte.

S-a adăugat Auto Variable Rate Shading pentru a îmbunătăți performanța în jocuri, prin redarea celor mai importante părți ale ecranului la rezoluție maximă, iar fundalul la o rezoluție mai mică.

Conectivitatea este destul de importantă pentru telefoane, iar sistemul Snapdragon X62 5G Modem-RF inclus este impresionant în teorie. Acceptă atât sub-6GHz, cât și mmWave 5G, precum și Wi-Fi 6E.

Qualcomm promite viteze de descărcare de până la 4,4 Gbps prin 5G și 3,6 Gbps prin Wi-Fi, dar rămâne de văzut cum se va comporta, de fapt.

Acesta este, de asemenea, primul cip din seria Snapdragon 7 cu suport 5G/4G Dual-Sim Dual Active și va suporta conectivitate prin satelit.

Qualcomm a lucrat și la calitatea și performanța camerei, iar Snapdragon 7+ Gen 2 are câteva upgrade-uri.

Gigantul a confirmat că Snapdragon 7+ Gen 2 pe următoarele Redmi și Realme, cele ce au avut parte de lansări luna aceasta.

În mod evident, lumea merge înainte, atunci când vine vorba despre tehnologie și, în curând, cu toții vom avea acces la îmbunătățiri, dacă lucrurile vor continua să meargă în această direcție.