Tehnologie

Nici amantele nu mai sunt ce erau: Prima femeie înșelată de soț cu o „femeie” sintetică, bazată pe inteligență artificială

O femeie a descoperit că soțul ei trimite bani unei amante, dar a fost uimită să afle că iubita era un chatbot bazat pe inteligență artificială.

Fapta a fost dezvăluită când femeia a observat o plată neobișnuită emisă de pe contul soțului ei.

Cum a fost înșelată de o „femeie” bazată pe inteligență artificială

Îngrijorată, a investigat și a descoperit că soțul ei făcuse plăți considerabile unui serviciu de sexting AI, conversând cu un model de inteligență artificială numit Sofia, timp de patru luni de zile. Șocată de descoperire, femeia a povestit întâmplarea pe Reddit, solicitând sfaturi.

Deși soțul ei a negat inițial și a pretins că a fost victima unui e-mail de phishing, adevărul a ieșit la iveală numaidecât. Femeia s-a simțit trădată, așa cum este normal în astfel de cazuri, așa că i-a cerut bărbatului divorțul.

Comunitatea de pe Reddit a susținut-o pe femeie, condamnând comportamentul soțului ei. Mulți au considerat că gestul lui de a cheltui bani pe o femeie bazată pe inteligență artificială ar fi mult mai jignitor decât o aventură cu o persoană reală.

Userii au caracterizat acțiunile lui ca fiind lipsite de respect și au subliniat impactul emoțional al înșelăciunii financiare.

Reacția site-ului care vinde „senzații tari”

Site-ul implicat, Foxy AI, oferă servicii de sexting atât cu modele AI, cât și cu modele reale. Sofia Lopez, modelul AI în cauză, este prezentată ca având o personalitate înflăcărată, iubind să danseze salsa și fiind disponibilă non-stop pentru clienții amatori de senzații tari.

Compania a respins ideea că modelele lor AI ar putea înlocui relațiile umane și a subliniat că acestea sunt programate doar pentru a oferi companie și divertisment și nimic mai mult decât atât.

Incidentul a stârnit discuții aprinse despre impactul pe care inteligența artificială îl poate avea asupra relațiilor umane și despre liniile de demarcație dintre realitate și virtual.

În timp ce roboții AI pot oferi companie și distracție, există o preocupare potrivit căreia aceste interacțiuni virtuale ar putea să ducă la pierderea contactului uman și la o distorsionare în ceea ce privește relațiile autentice.