Jocuri

Noutate de la Steam: Cum te joci mai ușor cu membrii familiei, ce este Steam Families

Steam lansează o nouă modalitate pentru familia ta de a juca împreună.

Așadar, platforma a anunțat Steam Families, o colecție de funcții de partajare a jocurilor (și de monitorizare) pentru părinți și copii, disponibilă în prezent în versiune beta. Aceasta înlocuiește Steam Family Sharing și Steam Family View, integrând unele dintre caracteristicile existente alături de actualizări, spun dezvoltatorii.

Ce este Steam Families

Cu alte cuvinte, fiecare membru al unei familii Steam va avea o secțiune numită „bibliotecă familială” în lista lor de jocuri, unde pot accesa jocurile partajabile. Mai exact, proprietatea rămâne la cumpărător, dar fiecare titlu nou cumpărat va apărea în listă. Poți juca jocurile altui membru chiar și atunci când aceștia sunt online (dacă ei înșiși joacă alt joc). În plus, poți salva propriul progres și realizările tale.

De asemenea, poți invita până la cinci membri ai familiei tale în contul tău de familie Steam, fiecare membru având rolul de părinte sau copil. Numai adulții pot administra contul sau implementa controalele parentale, precum stabilirea limitelor de timp de joc (și revizuirea cererilor), vizualizarea rapoartelor de timp de joc și alegerea jocurilor pe care un copil le poate juca. În plus, ei pot controla accesul la Magazinul Steam și la conversații.

Astfel, Steam Families simplifică și procesul de obținere a aprobării părintești pentru copii pentru a cumpăra jocuri. De asemenea, copiii pot solicita acum unui adult din plan să plătească pentru coșul lor de cumpărături, pe care un părinte îl poate gestiona prin e-mail sau telefon, apăsând pe aprobare sau respingere.

Ca referință, Steam Family este în prezent în versiune beta și necesită ca fiecare membru să se alăture pentru a participa. Dacă vrei, poți găsi opțiunea de a te alătura sub Interfață și apoi să alegi Steam Family Beta în meniul de derulare și de participare la Beta al Clientului.