Tehnologie

Motorola Edge 40 Pro oferă o încărcare extrem de rapidă: care-s minusurile flagship-ului

Motorola Edge 40 Pro oferă o încărcare rapidă de 125 W și un ecran de 165 Hz. Cu toate acestea, un minus ar fi că este programat să fie pus în vânzare doar în Europa și America Latină, din păcate.

Acum că Lenovo a renunțat la smartphone-urile pentru jocuri Legion, se poate concentra pe marca sa principală: Motorola. Cu alte cuvinte, compania tocmai a lansat un nou flagship care oferă unele dintre credințele de gaming ale Legion, Motorola Edge 40 Pro. Unele dintre caracteristicile impresionante includ un ecran rapid de 165 Hz, cel mai recent chipset Snapdragon 8 Gen 2 și încărcare extrem de rapidă.

Edge 40 folosește un ecran care se curbează în interior, chiar și în partea de sus, pentru ceea ce Motorola numește „confort de neegalat” – deși oricine a deținut vreodată un telefon cu ecran curbat știe că tinde să alunece din mâini. Ambele părți sunt protejate de Gorilla Glass Victus de la Corning.

Specificații Motorola Edge 40 Pro

Ecranul pOLED FHD+ de 6,67 inchi rulează la o rată de reîmprospătare de până la 165 Hz, făcându-l unul dintre cele mai rapide display-uri ale telefoanelor. Și dacă îți place divertismentul, este și primul telefon Motorola cu redare Dolby Vision HDR (și HDR10+), oferind o vizualizare luminoasă și precisă a filmelor și a jocurilor HDR. De asemenea, folosește sunetul Dolby Atmos, împreună cu o nouă funcție numită Moto Spatial Sound pentru muzică, filme și jocuri. Astfel, oferă o experiență de sunet surround captivantă.

Pentru jocuri și sarcini solicitante, utilizatorii Edge 40 Pro au cea mai recentă platformă mobilă Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, împreună cu RAM LPDDR5X și UFS 4.0, cea mai rapidă memorie RAM și stocare disponibile în prezent. Între timp, bateria de 4.600 mAh poate fi încărcată la până la 125 W, permițându-ți să o încarci complet în 23 de minute.

Motorola Edge 40 Pro

În cele din urmă, pe partea frontală a camerei, Edge 40 Pro are un sistem de cameră triplu de înaltă rezoluție cu o cameră lată de 50 de megapixeli care dispune de stabilizare optică a imaginii (OIS) și AF cu detecție de fază pentru fiecare pixel. Camera ultrawide are, de asemenea, 50 de megapixeli, iar a treia cameră este un teleobiectiv de 12MP 2x. În față există o cameră de 60 MP pentru selfie. Video-urile pot fi făcute în 8K30p, 4K HDR10+ la 30fps și 4K la până la 60fps. Desigur, oferă trucuri AI, cum ar fi captarea automată a zâmbetului, integrarea Google Lens, viziunea automată pe timp de noapte și multe altele.

Din păcate, Motorola Edge 40 Pro va fi disponibil doar în Europa în zilele următoare și în America Latină puțin mai târziu – până acum nu există niciun semn de disponibilitate în SUA. Începe de la 900 de euro în Europa, un preț rezonabil pentru un telefon cu specificații atât de înalte.