Tehnologie

Cum poți vorbi „direct” cu Marilyn Monroe în 2024. Inteligența artificială o readuce la viață pe îndrăgita actriță

În ultimii ani s-a discutat destul de mult despre practica capitalizării asupra asemănărilor digitale ale celebrităților, fără consimțământul lor, fie după ce acestea mor, fie în timp ce sunt încă în viață, iar cel mai recent caz o are pe Marilyn Monroe în centrul atenției.

Zelda Williams, fiica lui Robin Williams, spre exemplu, a criticat tendința „îngrijorătoare” a oamenilor de a încerca să recreeze vocile și fețele celor decedați, în timp ce actorii protestau împotriva inteligenței artificiale la Hollywood.

Cu toate acestea, în ciuda problemelor etice evidente, companiile continuă să facă asta.

Chatbot-ul AI care arată și vorbește ca Marilyn Monroe

Soul Machines tocmai a prezentat „Digital Marilyn”, un chatbot AI proiectat să arate și să vorbească exact ca Marilyn Monroe.

Compania, specializată în ceea ce numește Persoane Digitale alimentate de AI biologic, a lansat botul Marilyn la SXSW, recent, în parteneriat cu Authentic Brands Group.

ABG deține drepturile de imagine ale lui Monroe și ale altor numeroase celebrități, fie decedate, fie în viață, inclusiv în ceea ce îl privește pe Elvis Presley.

Inteligența artificială, unu la unu cu realitatea

Digital Marilyn, alimentată de GPT 3.5, este „hiper-realistă” și capabilă să răspundă cu „emoții și expresii subtile”, spune Soul Machines într-un comunicat de presă. Ea poate susține o conversație de aproximativ 20 de minute.

„Mai mult decât o imitație, Digital Marilyn este o Persoană Digitală autonomă capabilă să se angajeze în conversații naturale și dinamice, care par autentice și receptivie”, a scris Soul Machines într-o postare pe blog.

„Este ca și cum scânteia lui Marilyn însăși ar fi fost tradusă în era AI, oferind o conexiune unică și profund personală atât pentru fani devotați, cât și pentru curioși”, a mai spus compania.

Soul Machines promovează celebritățile digitale ca modalitate pentru oamenii faimoși de a „interacționa 1 la 1 cu fanii lor, fără limite” și de a „livra conexiune 24/7”.

De remarcat este faptul că toate celelalte celebrități AI cu care compania oferă în prezent conversații, Mark Tuan, Francis Ngannou și Jack Nicklaus, sunt bărbați care sunt în viață și, astfel, capabili să-și exprime opinia cu privire la includerea lor în proiect.