Tehnologie

Misterul imaginilor din oglindă: explicația din spatele viralului de pe TikTok

Răspunsul la această întrebare virală de pe Tiktok este o chestiune de a înțelege despre ce sunt oglinzile.

Un experiment în oglindă aparent simplu, dar extrem de enigmatic, a devenit viral pe TikTok și alte platforme video. Așează o foaie de hârtie pe o oglindă și plasează un obiect în spatele ei. Pe măsură ce te deplasezi, obiectul va apărea în oglindă, chiar dacă este separat de oglindă de o bucată de hârtie.

Utilizatorul TikTok Baileycaviness12 este auzit întrebând „De unde știe oglinda că este acolo?”

În ciuda faptului că sunt un obiect comun, oglinzile ne sparg ușor creierul. Prima greșeală simplă pe care o facem automat este să presupunem că oglinzile se rotesc la stânga și la dreapta. Facem asta pentru că suntem o specie care a evoluat uitându-ne la alții. Când ridicăm mâna dreaptă în oglindă, omologul pare să ridice stânga – dar nu este cu adevărat stânga, este totuși mâna de pe aceeași parte.

Știința din spatele clipului

O oglindă nu răstoarnă de fapt lucrurile. Nu crede ce sugerează creierul tău când te uiți la el. În realitate, o oglindă întoarce lucrurile pe dos. Luați în considerare mănușile care sunt concepute special pentru fiecare mână. Dacă le întoarceți pe dos, o mănușă pentru mâna stângă s-ar potrivi cu mâna dreaptă și invers, spun cei de la IFLScience.

Așadar, cum este această cheie de lucru din interior spre exterior pentru a răspunde misterului „De unde știe oglinda că este acolo?”

Imaginează-ți că atunci când te uiți la un obiect, liniile drepte merg de la ochi la fiecare fragment din acel obiect pe care îl poți vedea. Dacă te-ai privi pe tine însuți, ai vedea acele raze care se întorc spre tine. Ar fi ca și cum ai purta o mască perfectă a feței tale și apoi o scoți și o împingi spre exterior. Acestea sunt aceleași caracteristici din interior spre exterior.

Dar pentru obiectul din spatele hârtiei, magia se întâmplă atunci când te miști, pentru că poți vedea legea reflexiei într-o acțiune mai clară.

Lumina se mișcă în continuare într-o lumină dreaptă, dar odată ce întâlnește oglinda, se reflectă spre ochii noștri cu același unghi. Aceasta va crea o imagine virtuală în interiorul oglinzii. Atâta timp cât există o cale între obiect și ochii noștri care lovește oglinda cu același unghi, atunci imaginea acelui obiect va apărea „în interiorul” oglinzii.

Oglinzile sunt obiecte fascinante și, deși sunt „simple”, folosesc o știință destul de serioasă.