Tehnologie

Midjourney, pe cale să ia o decizie radicală. Cum vor fi afectați Donald Trump și Joe Biden

În urma unei campanii electorale deja acide, Midjourney ar putea interzice imaginile cu președintele Joe Biden și fostul președinte Donald Trump.

David Holz, CEO-ul companiei de generare de imagini Midjourney, a declarat că este „aproape de a interzice” astfel de imagini „pentru următoarele 12 luni”, conform unui raport de la Bloomberg.

Midjourney pune piciorul în prag

Midjourney le interzice deja utilizatorilor crearea de imagini înșelătoare ale figurilor publice și a evenimentelor, observă Bloomberg.

Cu toate acestea, astfel de imagini păreau totuși să treacă de filtre, în ciuda interdicțiilor, cel puțin până în august 2023, când a fost împărtășit un studiu care documenta potențialul de abuz al platformei.

Nu cu mult timp înainte de aceasta, un artist a folosit Midjourney pentru a crea fotografii false cu politicieni care păreau că-și înșeală soțiile.

Vezi și: Lucruri uimitoare despre trecutul, prezentul și viitorul inteligenței artificiale: cum ne afectează viețile AI

Deși utilizatorul a fost interzis pentru această acțiune, a fost încă posibil să se creeze imaginile de acest fel.

Și, posibil cel mai notabil, numeroasele imagini generate de AI cu Trump fiind arestat au fost împărtășite pe rețelele de socializare anul trecut. Imaginile create de Elliot Higgins, folosind Midjourney, au fost de asemenea menționate în mod specific.

Vezi și: Inteligența artificială trebuie să fie reglementată. Impactul ei asupra învățământului, măsurile propuse de UNESCO

Tendința este în creștere

Anul trecut, Midjourney a interzis prompturile cu imagini cu președintele chinez Xi Jinping. O acțiune mai specifică a prompturilor, în loc să interzică pur și simplu imaginile înșelătoare, ar putea reduce riscul de abuz.

Într-o notă similară, Meta a declarat că lucrează pentru a eticheta orice imagini detectate ca fiind generate de AI.

Acum, utilizatorii trebuie doar să aștepte și să vadă dacă alte companii, fie ele concentrate pe social media sau pe conținutul generat de inteligența artificială, vor stabili și ele reguli mai stricte înainte de alegeri.

Vezi și: Inteligența artificială îți citește, oficial, gândurile. Sistemul AI de la Meta, mai revoluționar decât părea