Tehnologie

Cuplul care comunică doar prin inteligența artificială: Cum se înțeleg

Dragostea, când are bariere lingvistice, are un bilanț mixt de succes – dar în cazul unui cuplu asistat de inteligență artificială, focurile iubirii încă ard puternic.

Cuplul care comunică prin inteligența artificială

După cum relatează New York Times, un cuplu care s-a cunoscut printr-un prieten comun, într-un blind date, și care locuiește în prezent de o parte și de alta a graniței dintre SUA și Mexic, a folosit de luni de zile diverse instrumente AI pentru a-i ajuta să fie depășească bariera dintre engleză și spaniolă.

La prima lor întâlnire, care a avut loc la Applebee din Mexicali, Mexic, unde lucrează Brenda Ochoa, femeia și iubitul ei, LeRoy Romero, au folosit aplicații de traducere precum Google Translate pentru a comunica. Au bput o margarita și, așa cum a spus Romero pentru NYT, nu s-au implicat în discuțiile obișnuite de la prima întâlnire din cauza diferenței de limbă.

„Am simțit că a fost drăguț”, a spus bărbatul în vârstă de 45 de ani din Arizona, „fără toată vorbăria inutilă”.

Vezi și: Influencerul care a fermecat și păcălit actori cunoscuți. Cine este Aitana, algoritmul de inteligență artificială care se descurcă mai bine ca un om

Cum se înțeleg cei doi

După ce s-a întors acasă în Arizona, Romero și-a dat seama că Captions, o aplicație pe care o folosește pentru serviciu, l-ar putea ajuta și în viața personală. Pe lângă posibilitatea de a crea și edita videoclipuri cu, ai ghicit, subtitrări personalizate, aplicația are, de asemenea, capabilități de traducere destul de impresionante.

Mai exact, inteligența artificială puternică de traducere a subtitrărilor, care este disponibilă și ca aplicație autonomă, numită „Lipdub”, poate imita vocile naturale și mișcările buzelor ale utilizatorilor atunci când își traduc videoclipurile în alte limbi. Deși tehnologii similare sunt foarte îngrijorătoare în alte contexte, aceasta a făcut, aparent, minuni pentru relația dintre Ochoa și Romero.

La doar patru ore de mers cu mașina, cei doi se pot vedea față în față o dată pe lună, când Romero ajunge la Mexicali pentru a o vedea pe Ochoa. Dar când sunt despărțiți, folosesc o varietate de aplicații de traducere AI pentru a comunica. În mod evident, un tip priceput la tehnologie, Romero are chiar și o pereche de căști cu o funcție de traducere simultană în două sensuri, care ajută să înțeleagă ce spune iubita său mexicană în timp real.

Acum logodiți, cei doi plănuiesc să se căsătorească vara care vine în pitorescul oraș mexican de pe plajă Rosarita. Inteligența artificială este, desigur, terifiantă în multe feluri – dar în cazul lui Ochoa și Romero, se pare că a ajutat la crearea unei povești frumoase.

Vezi și: 5 moduri neașteptate prin care Inteligența Artificială ar aduce sfârșitul lumii, explicate de către un expert