Tehnologie

Gata cu politica pe platformele de socializare ale Meta: Măsurile luate de Threads și Instagram, urmează Facebook

În ceea ce ar putea fi una dintre schimbările cele mai semnificative ale algoritmului, Threads, răspunsul Meta pentru X, nu va mai sugera conținut politic utilizatorilor care nu optează pentru aceasta.

Meta a anunțat vestea recent, încheind o săptămână aglomerată pentru gigantul rețelei sociale.

Doar cu câteva zile în urmă, compania a declarat că va începe etichetarea imaginilor generate de AI pe care le detectează și a debutat cu noi instrumente pentru minori în ceea ce privește schemele de șantaj cu imagini intime.

Vezi și: Facebook face schimbări: Modificările aduse de Meta care te vor afecta pe tine, dar mai mult, pe adolescenți

La fel ca și în cazul deciziei de a eticheta posibilele imagini generate de AI, Meta nu va mai sugera conținut politic în timp ce campania electorală pentru alegerile din 2024 se va intensifica.

Schimbarea va afecta Explore, Reels dar și altele

Schimbarea va afecta secțiunile Explore, Reels, Recomandări În-Feed și Utilizatori Sugerați. Cu toate acestea, nu va influența conținutul de la conturile pe care utilizatorii le urmăresc deja, ceea ce înseamnă că, dacă cineva urmărește un cont politic sau orice alt cont care postează conținut politic, acesta ar trebui să apară în continuare.

Vezi și: Cum vezi dacă ți-a intrat cineva pe contul de Facebook

Threads îți dă opțiuni. Urmează Instagram și Facebook

În plus, dacă un utilizator dorește să continue să vadă conținut politic, indiferent dacă urmărește deja contul sau nu, poate opta pentru aceasta.

Pentru conturile profesionale de pe Instagram, acestea pot verifica „Starea Contului” pentru a vedea dacă pot fi încă recomandate „în funcție de faptul dacă au postat recent conținut politic”, se spune în comunicatul care anunță schimbarea.

Deși doar Instagram și Threads sunt afectate în prezent, Meta a declarat în comunicatul său că același tip de control va veni și pentru Facebook „la o dată ulterioară”.

Vezi și: Fraudă pe Facebook. Ce trebuie să faci dacă primești astfel de mesaje sau dacă au fost trimise de pe contul tău