Tehnologie

Microsoft joacă murdar: cum pune „bețe în roate” Chrome, pe Windows

Cel mai recent update de Windows pare să fi blocat funcția potrivit căreia Chrome putea fi configurat ușor, printr-un singur click direct în browser.

Decizia pare are la bază o nouă încercare a Microsoft de a-și pune propriul browser în lumina reflectoarelor.

Mai exact, patch-ul de update-uri de securitate pentru Windows, care a venit în luna aprilie pe toate computerele cu Windows care suportă noutăți, a avut darul de a da multe bătăi de cap tuturor celor care preferă să utilizeze, în general, Chrome, mai ales dacă vorbim despre versiunea enterprise.

Așa cum menționam anterior, totul are la bază încercarea Microsoft de a bloca funcția prin care Chrome poate fi setat ca browser implicit pe Windows, prin apăsarea unui buton și atât.

Cu alte cuvinte, gigantul va face operațiunea un pic mai dificilă pentru ca acei utilizatori mai puțin experimentați să renunțe și să se descurce cu varianta deja instalată.

Microsoft vs. Google, un război care nu se va opri aici

Evident, vorbim, în acest caz, despre concurență neloială și, în definitiv, despre un gest aproape „neortodox”, în contextul de față.

De departe, cea mai gravă situație este cea a utilizatorilor enterprise, cei care se vor izbi, la fiecare deschidere a browser-ului Chrome, de o configurare a aplicațiilor implicite din aplicația Settings.

Pentru a-i ajuta pe utilizatorii variantei enterprise, Google s-a văzut în ipostaza de a dezactiva funcția de setare rapidă a browser-ului implicit. Altfel spus, ceea ce și-a propus, Microsoft a reușit.

Unii utilizatori au observat că ar exista, totuși, o variantă de compromis, chiar dacă intră la categoria „cârpeală”. Spre exemplu, poți încerca să redenumești shortcut-ul Chrome, astfel încât Microsoft să aibă nevoie de mai mult timp ca să-l dibuiască.

Chiar și așa, este lesne de înțeles de ce se chinuie Google atât, de vreme ce, la ora actuală, Chrome este cel mai utilizat browser web din lume.