Tehnologie

Biocipul care ți se poate implanta în corp și-ți vindecă singur rănile: am ajuns să trăim exact ca-n filmele SF

Oamenii de știință nu contenesc în a căuta fel și fel de tratamente și soluții revoluționare la problemele medicale de care oamenii suferă în prezent, iar eforturile lor par să dea rezultate din ce în ce mai uimitoare.

Cea mai recentă descoperire vine de la oamenii de știință ai Universității din Freiburg, Germania, care au dezvoltat un biocip revoluționar care este capabil să folosească electricitatea pentru a vindeca rănile de până la 3 ori mai rapid decât procesul natural de vindecare.

Practic, odată implantat acest biocip, îți accelerează de la sine procesele naturale ale organismului pe care le activează în mod firesc atunci când ai suferit un anumit tip de traumă. Cu ajutorul noii tehnologii, oamenii s-ar putea vindeca mai repede și ar fi mai puțin dependenți de serviciile de spitalizare, de exemplu, fiind capabili să-și reia viața obișnuită și activitățile firești de zi cu zi, într-un timp mult mai scurt.

Descoperirea care pare să vină din viitor. Cei bolnavi vor avea cipuri care îi vor ajuta să se vindece

Pentru persoanele cu răni cronice (cum ar fi persoanele în vârstă), diabet zaharat sau persoanele cu circulație sanguină deficitară și cu răni care durează mult timp pentru a se vindeca, această inovație ar putea fi un veritabil colac de salvare, cred cercetătorii, foarte încrezători în potențialul noii tehnologii la care lucrează.

Explicația științifică din spatele noului tip de biocip este cât se poate de simplă și nu ai nevoie de studii de specialitate pentru a înțelege care este rolul exact al acestei tehnologii, odată ce este inserată într-un organism uman. Practic, explică cercetătorii pentru revistele de specialitate din străinătate, biocipul acesta a fost proiectat pentru a amplifica câmpurile electrice care ghidează celulele pielii către locul unei răni, pe care corpul uman o generează în mod natural.

Ca referință, mai notează cercetătorii, cipul revoluționar este alcătuit din celule artificiale ale pielii numite keratinocite, care sunt cruciale pentru procesul de vindecare. Noua descoperire poate schimba din temelii modalitatea în care omenirea se folosește de medicină la ora actuală, pentru a vindeca diferite tipuri de răni!