Tehnologie

Meta nu te mai lasă să te lauzi cu imaginile create de inteligența artificială, pe Facebook. Măsura care va da de gol toți impostorii

Meta a anunțat recent că va începe să eticheteze imaginile detectate ca fiind generate de AI pe Facebook, Instagram și Threads.

Meta pune piciorul în prag

Compania lucrează, în prezent, la dezvoltarea instrumentelor pentru detectarea imaginilor generate de AI, iar etichetele vor fi aplicate în toate limbile suportate pe platformele sale.

„Vom adopta această abordare în următorul an, în timpul căruia au loc mai multe alegeri importante în întreaga lume”, se arată în comunicat.

Compania are propriile sale instrumente AI care includ deja o etichetă „Imaginat cu AI”, pentru imagini fotorrealiste.

„Pe măsură ce diferența dintre conținutul uman și cel sintetic devine estompată, oamenii vor să știe unde se află granița”, se adaugă în comunicatul de presă de la Meta.

„Oamenii se confruntă adesea pentru prima dată cu conținutul AI și utilizatorii noștri ne-au spus că apreciază transparența în jurul acestei noi tehnologii”, se mai arată în sursa citată.

Vezi și: Meta reinventează Facebook copiind Instagram. Ce va fi nou, ce pe cine ajută, de fapt

Vezi și: Meta se conformează legilor UE și introduce o nouă opțiune. Ce vei putea face pe Facebook și Instagram

Oamenii au dreptul să știe adevărul

„În timp ce companiile încep să includă semnale în generatorii lor de imagini, nu au început să le includă în instrumentele AI care generează audio și video la aceeași scară, așa că încă nu putem detecta aceste semnale și eticheta acest conținut.

În timp ce industria lucrează la această capacitate, adăugăm o funcție pentru ca oamenii să dezvăluie atunci când partajează video sau audio generate de AI, astfel încât să putem adăuga o etichetă la ele.

La vom solicita oamenilor să folosească această funcție atunci când postează conținut organic cu un video fotorealistic sau un sunet realist care a fost creat sau modificat digital, și putem aplica penalități dacă nu o fac”, concluzionează Meta.

Vezi și: Meta se conformează legilor UE și introduce o nouă opțiune. Ce vei putea face pe Facebook și Instagram