Tehnologie

Microsoft Edge tocmai mai multe funcții utile. Cum a „dat-o în bară” gigantul

Microsoft Edge are atât de multe „funcții” care nu au legătură cu navigarea, încât uneori e greu să îl numești browser.

Există unele funcționalități care pot fi utile, cum ar fi bara laterală Bing Chat și partajarea fișierelor Drop, iar apoi există jocuri și împrumuturi MSN integrate.

Microsoft reduce acum câteva funcții de la Edge, începând cu următoarea versiune majoră.

Gigantul a publicat un jurnal de modificări pentru Microsoft Edge 117, care este acum disponibil în canalul Microsoft Edge Beta și ar trebui să fie lansat tuturor curând.

Ce funcții utile au fost eliminate de pe Microsoft Edge: pentru ce erau bune, de fapt

„Pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului final și a simplifica meniul, mai multe instrumente, următoarele caracteristici sunt depreciate: Math Solver, Picture Dictionary, Citations, Instrumente gramaticale și Modul pentru Copii”, informează Microsoft.

Math Solver a fost adăugat pentru prima dată la Microsoft Edge la jumătatea anului 2021, permițându-le oamenilor să facă o fotografie a unei probleme de matematică (sau să o tasteze) și să o rezolve pas cu pas.

Math Solver este încă disponibil în Bing, deși versiunea respectivă nu acceptă imagini, ci doar tastarea.

Picture Dictionary este o caracteristică opțională în modul Cititor al Microsoft Edge, care afișează ilustrații sau fotografii atunci când faci dublu click pe un cuvânt.

Este similară cu caracteristica Picture Dictionary din aplicațiile Microsoft 365 precum Word și OneNote, despre care Microsoft spune că „ajută la citirea și înțelegerea prin procesare multi-senzorială”.

Funcția Instrumente gramaticale care este eliminată face parte, de asemenea, din modul de citire imersivă, unde poate evidenția substantive, verbe și adjective.

În cele din urmă, Citations a fost adăugată la sfârșitul anului 2021 ca o modalitate de a genera citări în formatele adecvate pentru lucrări, de pe un link web, iar Modul Kids este o versiune de control parental a Edge, destul de utilă oricărui părinte care își mai scapă copiii pe internet cu orele.