Tehnologie

5 moduri în care poți folosi Inteligența Artificială în 2024. Ghid complet pentru începători

Ghid pentru începători. Cum poți folosi Inteligența Artificială în 2024 pentru a-ți ușura activitatea de zi cu zi. 5 moduri de utilizare a tehnologiei ce copiază inteligența umană.

Ghid pentru începătorii în programe AI

Inteligența artificială (AI) este un domeniu în evoluție rapidă, care în ultimii ani a câștigat o popularitate imensă. Noua tehnologie ce imită inteligența umană are potențialul de a transforma industrii, de a îmbunătăți luarea unor decizii și de a aduce schimbări în bine în viața de zi cu zi a omului.

Să lucrezi cu programe AI poate fi descurajant la început, însă cu dedicație și resursele potrivite, experiența te va ajuta să înțelegi cum îți poți ușura viața pe mai multe planuri. Dacă această idee te (cel puțin) interesează, îți recomandăm să parcurgi ghidul de mai jos pentru începători.

Cum faci primii pași în Inteligența Artificială

Începeți cu elementele de bază, construiți o bază solidă în programare și matematică și ajungeți treptat la concepte mai avansate de inteligență artificială. Nu uitați că IA este un domeniu în care învățarea și experimentarea continuă sunt esențiale, așa că rămâneți curioși și nu încetați niciodată să explorați posibilitățile inteligenței artificiale.

Programele AI presupun experimentare și învățare continuă, ambele fiind esențiale pentru a te putea dezvolta din acest punct de vedere. Cum folosești inteligența artificială depinde foarte mult și de scopurile pe care le ai. Ai putea să avansezi în înțelegerea conceputului prin studiul programării…

Cum poți folosi Inteligența Artificială în 2024

… sau ai putea să te rezumi strict la folosirea programelor AI în avantajul tău, pentru a-ți ușura activitățile de zi cu zi. Un prim mod de a folosi inteligența artificială ar fi redactarea de texte și conținut pentru o pagină web de interes pentru tine.

Atragerea unui număr mare de vizitator pentru pagina ta web este un detaliu important când vine vorba de scrierea de texte convingătoare pentru public. Poate fi însă, o reală provocare, mai ales dacă nu lucrezi cu un copywriter profesionist. Cu ajutorul programelor AI, poți genera texte perfecte pentru site-ul tău.

Jasper, Copy.ai și Writesonic sunt doar câteva dintre programele AI cu ajutorul cărora poți scrie cu ușurință texte pentru pagina ta web.

Programele AI care te ajută să economisești timp

Lectura unui articol lung poate să îți ia mult timp, mai ales când trebuie să treci prin mai multe astfel de materiale. Dar, cu ajutorul inteligenței artificiale, poți obține esența fiecărui articol sub forma unui rezumat concis, care să evidențieze ideile principale ale unui text, precum și detaliile cheie.

 ChatGPT, Bing AI sau Gemini sunt câteva dintre programele AI pe care le poți folosi pentru a concepe un rezumat al unei lucrări.

Poți înțelege subiecte complexe cu ajutorul AI

Inteligența artificială te poate ajuta, de asemenea, să înțelegi mult mai repede unele subiecte complexe. A lucra cu informații dificile, indiferent că e vorba de muncă sau de viața personală, poate fi descurajant. În acest punct, inteligența artificială te poate ajuta să îți simplifici munca.

Cu ajutorul unui program adecvat, poți diseca informația complexă în mai multe idei digerabile, identificând concepte, teorii și teme cheie pe care trebuie să le înțelegi. Abordarea structurată te poate ajuta să gestionezi mai bine un volum bogat de informații.

Programele AI ce te ajută să crești traficul pe site

Creșterea traficului pe site-ul web cu SEO Insights este o a patra sarcină la care poți folosi programe AI. Acest obiectiv este crucial pentru multe firme din diverse domenii de activitate. Instrumentele AI SEO te pot ajuta să analizezi site-ul pe care îl deții și să îți ofere site-uri privind îmbunătățirea SEO.

Analizând informațiile de pe pagini web, inteligența artificială poate să formeze un fel de dosar în care să introducă sfaturi privind: cuvintele cheie ce trebuie utilizate mai des, conținutul recomandat spre a fi creat și chiar unele probleme tehnice care fac site-ul să scadă în clasament în motoarele de căutare.

Surfer SEO, Rank Math, GrowthBar, precum și multe alte instrumente AI SEO, sunt potrivite pentru a-ți mări traficul paginii web, scrie Elegant Themes.

Detectarea plagiatului sau a textului scris de AI

Una peste alta, programele AI pot fi folosite pentru a genera texte, așa cum am menționat la începutul articolului, dar și pentru a le detecta pe cele publicate prin inteligența artificială. Astfel de materiale sunt din ce în ce mai frecvente pe internet.

Indiferent că ești un profesor care corectează temele elevilor sau un editor care analizează articolele de pe un site, inteligența artificială te poate ajuta să detectezi textul plagiat sau scris de roboți. AI analizează și compară un text cu o vastă bază de date de conținut pentru a identifica asemănările.

Originality.ai este unul dintre detectoarele de conținut AI de top ce te ajută să identifici tipare și nuanțe caracteristice unui text scris de inteligența artificială.