Tehnologie

Microsoft aduce generarea de imagini AI de la DALL-E, la Bing și Edge: ce are în plus acum browserul tău

Chat-ul Microsoft Bing AI poate fi deja util pentru a găsi răspunsuri, dar acum te poate ajuta să produci imagini fanteziste.

Compania a introdus o previzualizare Bing Image Creator care adaugă generarea de imagini DALL-E AI a OpenAI atât la căutarea Bing, cât și la o bară laterală în browserul Edge. Trebuie doar să ceri chatbot-ului să creeze o imagine fie cu o descriere directă, fie cu o continuare a unei interogări anterioare. Dacă te întrebi cum să îți renovezi camera de zi, îi poți cere lui Bing să deseneze câteva idei pe baza criteriilor tale.

Da, Microsoft este conștient de potențialul ca lucrurile să meargă prost. Compania spune că aplică „protecții suplimentare” dincolo de cele ale OpenAI. Te va împiedica să creezi imagini potențial „dăunătoare”, spune compania. De asemenea, Microsoft clarifică în mod explicit că imaginile sunt generate de AI, inclusiv prin filigrane.

Ce este Bing Image Creator

Image Creator este disponibil pentru o selecție de utilizatori Bing desktop și mobil în previzualizare și printr-un site dedicat. Și utilizatorii Edge au acces – dacă fac parte din grupul de testare, va trebui să comute modul Creativ pentru a încerca generatorul. Totuși, Microsoft intenționează să aducă instrumentul creativ utilizatorilor modului Balanced and Precise, în viitor, și intenționează să ajusteze comportamentul sistemului în chat-urile în mai mulți pași. În timp ce tehnologia acceptă doar limba engleză, mai multe limbi sunt în lucru.

Sursa: Microsoft

Mai multe forme de AI își găsesc drum în Bing. Compania lansează carduri de cunoștințe bazate pe AI care oferă acum informații „dinamice” rapide, cum ar fi diagrame și cronologie. Între timp, poveștile oferă imagini și videoclipuri scurte legate de subiectele căutate.

Instrumentul DALL-E vine exact în momentul în care Adobe a dezvăluit planurile de a pune AI generativ în Photoshop, After Effects și Premiere Pro, în timp ce NVIDIA lansează un serviciu AI personalizabil în cloud, care include crearea de imagini. Deși în mod clar Microsoft nu concurează direct cu Adobe sau NVIDIA, se alătură unui val de giganți ai tehnologiei care văd producția de imagini AI ca un instrument valoros. Bing Image Creator ar putea oferi, de asemenea, un avantaj competitiv față de Google, care doar a extins accesul la chat-ul său Bard AI în urma unui test limitat.