Tehnologie

Microsoft a terminat cu actualizările majore pentru Windows 10: începe era Windows 11

Microsoft va înceta suportul pentru sistemul de operare Windows 10 în 2025.

Windows 10 22H2 va fi versiunea finală a sistemului de operare, a spus Microsoft într-o postare pe blog. În continuare, toate edițiile de Windows 10 vor fi acceptate cu actualizări lunare de securitate până pe 14 octombrie 2025, când Microsoft va înceta suportul. Unele versiuni de pe Long-Term Service Channel, sau LTSC, vor primi actualizări după data de sfârșit a asistenței.

Era Windows 10 se termină

Microsoft încurajează utilizatorii să treacă acum la Windows 11, deoarece Windows 10 nu va primi funcții noi.

Acum, că Windows 11 a fost lansat de mai bine de un an și jumătate, nu este prea surprinzător că compania începe să renunțe la Windows 10, un sistem de operare lansat pentru prima dată în 2015. Compania a făcut un pas spre a merge mai departe. când a încetat să vândă descărcări pentru Windows 10 în ianuarie, iar acum, știm când se va încheia oficial suportul pentru Windows 10.

Noi schimbări la Windows 11: ce își propune Microsoft să implementeze

Windows 11 evoluează mereu, iar acum că Microsoft își propune să lanseze funcții de mai multe ori pe an: adică vom vedea schimbări mai frecvente.

Microsoft testează, mai exact, o actualizare a meniului Start. Gigantul a lansat Windows 11 Build 22621.1483 (KB5023778) pentru Windows Insiders în Preview Release Channel.

Există câteva modificări aici care nu au apărut încă pe celelalte canale (cum ar fi Dev și Canary), ceea ce este puțin ciudat, având în vedere că acest canal de previzualizare a lansării ar trebui să fie runda finală de testare, înainte ca o schimbare să fie lansată pentru toată lumea, dar știe Microsoft mai bine de ce ia anumite decizii, evident.

Această actualizare adaugă notificări în meniul Start, care apar deasupra butoanelor Blocare și Deconectare, când faci click pe fotografia de profil. Exemplul oferit de Microsoft arată o alertă pentru copierea de rezervă a fișierelor.