Tehnologie

Mai este puțin până la marea lansare. Când poți cumpăra noile iPhone 15

În pofida tuturor impedimentelor din sfera producţiei, înregistrate în cazul variantelor Pro, cel puţin câteva dintre configuraţiile care vor compune gama de telefoane inteligente iPhone 15 vor fi disponibile pentru achiziţie începând cu 22 septembrie, informează Bloomberg.

Apple are în plan să organizeze evenimentul de lansare al noilor modele iPhone în zilele de 12 sau 13 septembrie, conform unor surse din cadrul companiei, menţionate de către Bloomberg.

Aceleaşi surse se confirmă că data de 22 septembrie este stabilită ca moment de debut pentru disponibilitatea seriei iPhone 15.

Apple încă nu a „dat totul din casă”

Cu toate acestea, rămâne neclar dacă toate sau doar o parte dintre configuraţiile care alcătuiesc seria iPhone 15 vor putea fi găsite în magazine începând cu data de 22 septembrie, însă acest lucru rămâne, desigur, de văzut.

Pe baza surselor, circulă informaţii că LG s-a confruntat cu obstacole în procesul de fabricaţie al ecranelor destinate variantelor Pro, ca urmare a deciziei Apple de a reduce cu aproximativ o treime bordura neagră din jurul acestora.

Nu se poate exclude posibilitatea ca variantele Pro şi Pro Max să fie lansate ulterior pe piaţă sau să fie disponibile iniţial într-un număr mai restrâns de exemplare.

Lansarea pe piaţă în data de 22 septembrie ar avea drept rezultat faptul că vânzările noilor iPhone-uri să coincidă cu ultima săptămână a celui de-al treilea trimestru al anului, având un impact financiar favorabil asupra acestui interval.

Cercetătorii din domeniul acesta de nișă aşteaptă o recuperare a performanţelor telefoanelor inteligente Apple în trimestrul al patrulea al anului, mai ales că trimestrul final al anului precedent s-a confruntat cu dificultăţi de fabricaţie în China din cauza contextului pandemic.

Așa cum meționam într-un articol precedent, cele două modele, Pro și Pro Max, vor beneficia de un proces nou numit LIPO (low-injection pressure over-molding), astfel încât spațiul negru din jurul ecranului va fi redus la doar 1,5 milimetrii, comparativ cu 2,2 milimetrii în cazul modelelor actuale.

În plus, conform unor informații provenite din zona producătorilor de componente pentru iPhone, se pare că capacitatea maximă de stocare a smartphone-urilor lansate de Apple anul acesta va fi de 2TB.

Utilizatorii ar putea opta pentru un spațiu de stocare de 2TB, disponibil exclusiv pentru versiunile Pro ale noilor modele. Mai interesant este că versiunea de bază a modelelor Pro ar urma să ofere un spațiu de stocare de 256GB, înlocuind spațiul de 128GB care era oferit anterior.